Retro

1987: Geen show maar realiteit bij Zandvoorts Racefestival


crash_alfa

Squadra Bianca
Of het nou aan het warme weer lag of omdat de spanning met de race stijgt, tijdens het racefestival werd er harder dan ooit om de punten geknokt. Daarbij liep menig Supertje aanzienlijke schade op. De grootste klapper viel al in de derde ronde van de tot tien ingekorte race te noteren. Ton van Schaik kwam zij aan zij met Wout van Reenen door de Gerlach en alles leek goed te gaan, totdat Van Schaik plotseling in de banden klapte. Peter van Veen, wiens eigen wagen zodanig pech had dat hij de gastenauto van Savali mocht rijden, kon de dwars op de baan staande Alfa van Van Schaik niet meer ontwijken en vloog er bovenop. IJverig zwaaiden de baanposten met de gele vlaggen maar een volkomen slapende Jan van Vugt had kennelijk niets gezien want hij reed op volle snelheid achter in de wagen van Van Schaik.

kameragat.[1]

Die schrok zodanig van het gebeuren dat hij als een haas uit zijn wagen klom en door het cameragat in de omheining een veilig heenkomen zocht. De race moest vervolgens enige tijd met een pace-car worden onderbroken, wat het veld de gelegenheid gaf om weer aansluiting te vinden bij het ontsnapte duo David Hart en Frank Kerseboom.

duel_alfa

Het zou echter niet baten, want nadat het veld weer was losgelaten vlogen beide rijders er weer als een haas vandoor, ongrijpbaar voor de rest van het veld. David Hart zou uiteindelijk met de winst gaan strijken.

egbert_top
Egbert Top behaalde zijn vijfde overwinning op rij en mag zich bijna kampioen noemen in de Ascona Cup.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet