NASCAR

NASCAR: Eindelijk zege voor Amerika’s meest populaire autosporter!

Vier jaar en 143 wedstrijden lang moest Dale Earnhardt Jr. het zonder overwinningen stellen. Vaderdag 2012 kwam de doorbraak voor de zo lang zonder overwinningen getergde NASCAR-coureur!


Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR

2012_dale_podium_michigan
450 NASCAR-wedstrijden. 19 overwinningen en vier jaar lang wachten op deze dag!

Eindelijk zege voor Dale Earnhardt Jr
De vreugde bij de vele NASCAR-fans op de tribunes in Michigan kende geen grenzen. Amerika’s meest populaire sportman was er eindelijk in geslaagd om weer in de Sprint Cup te winnen. Zes politieagenten moesten Earnhardt Jr. zelfs naar het mediacentrum escorteren. Zo groot was de vreugde bij de fans. Of Earnhardt Jr. op vaderdag aan zijn in 2001 op Daytona verongelukte vader dacht ?”Zodra ik uit de auto klom dacht ik alleen maar aan die mensen die thuis in de huiskamers stonden te juichen. Ik wou dat ik dit ooit kon zien” was het commentaar van Amerika’s meest populaire sportman. Rivaal Tony Stewart, die als tweede geëindigd was, trachtte de Earnhardt Jr-euforie in perspectief te plaatsen.

“Vandaag kwamen de fans hier om de laatste overwinning van Earnhardt Jr. te vieren. Omdat Earnhardt Jr. hier gewonnen heeft zijn wij nu allemaal in de rouw?(zijn rivalen dus) Ik dacht het niet, het is hier geen nationale feestdag. Het is een dag als alle andere” bromde de sarcastische Stewart. Earnhardt Jr: “Voor mij persoonlijk wel, maar tweede worden is ook bepaald geen feest!” En dat was Earnhardt Jr. de laatste jaren vaak genoeg geworden.
Let even op de reacties van de fans. En ze zijn niet allemaal fan van Earnhardt Jr.
Maar ze gunnen het hem allemaal wel. Hier kunnen de liefhebbers van andere populaire
sporten een voorbeeld aan nemen.


2012_dale_fans
Geweldige reacties van de fans. Of ze nou fan van Earnhardt zijn of niet. Iedereen gunde
het hem. "Dit is geen nationale feestdag" bromde Tony Stewart.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet