NASCAR

NASCAR: Vijfde Nationwide-zege voor Joey Logano in Michigan. Danica te netjes!

JGR-coureur Joey Logano behaalde op de opnieuw geasfalteerde Michigan International Speedway zijn vijfde seizoenszege in elf deelnames dit seizoen.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR

2012_restart_michigan
Sam Hornish Jr. en Joey Logano voeren na een herstart het veld aan.

Vijfde Nationwide-zege voor Joey Logano dit seizoen
JGR-coureur Joey Logano behaalde in Michigan zijn vijfde Nationwide-zege dit seizoen. Voor Toyota was het de allereerste Nationwide-zege in Michigan. De wedstrijd moest kort voor het einde voor een crash tussen Josh Richards en Jamie Dick kortstondig met een Code Rood onderbroken worden. Dick’s bolide vatte kortstondig vlam. Beide rijders konden ongedeerd hun bolides verlaten. De “coureurloze” Ford van Richards zorgde nog voor een komische noot door van de banking stuurloos richting infield te rollen.
Als auto ben je natuurlijk beter dan je coureur of was dit de film
"CARS" Live?


Na deze kortstondige onderbreking greep Logano direct de leiding. Hij versloeg James Buescher met slechts 0.208 secs. verschil. Buescher bleef drie ronden lang achter Logano hangen en ging in de allerlaatste ronde kort aan de JGR-coureur voorbij. De Toyota-coureur gaf hem echter geen schijn van kans.

Joey Logano: “Het was leuk om met Buescher om de kop te strijden. Ik wist vrijwel de gehele tijd precies wat hij zou gaan doen. Afwachten en proberen mij in de laatste ronde te passeren. Ik wist dat hij het in Turn 1 zou doen. En ik wist dat zolang ik voor lag hij geen schijn van kans had. Hij deed precies wat ik verwachtte en ik wist dat mijn plan voldoende was om de wedstrijd te winnen.” Voor Logano betekende het zijn veertiende Nationwide-zege. Kurt Busch eindigde als derde gevolgd door Colin Whitt en Austin Dillon.


2012_michigan_danica_spin
JR Motorsports-crewchief Tony Eury Jr. vindt Danica te netjes. Het wordt tijd
voor een omgekeerd beeld.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet