IndyCar

Indycar: Ryan Hunter Reay bezorgt Andretti Team zege in Milwaukee

Grote vreugde bij Andretti Autosport in Milwaukee. Ryan Hunter Reay behaalde in Milwaukee de zesde Indycar-overwinning uit zijn carrière en de eerste dit seizoen. De zege kon op geen beter moment komen. Teambaas Michael Andretti bracht als promotor en organisator Milwaukee weer terug op de autosportlandkaart.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Indycar/LAT USA

2012_milwaukee_rhr_herstart
Ryan Hunter Reay weet veteraan Tony Kanaan bij de laatste herstart achter zich te'
houden.

Hunter Reay bezorgt Andretti Team zege in Milwaukee
Voor Milwaukee promotor Michael Andretti kon de zege immers op geen beter moment komen. De Andretti Autosport Teambaas bracht Milwaukee weer terug op de kalender. De Milwaukee Mile wordt al sinds 1903 verreden. Na een matig bezochte wedstrijd in 2011 stond deze wedstrijd voor dit jaar zelfs niet eens op de kalender. Michael Andretti besloot echter de wedstrijd te redden en als promotor op te treden. De wedstrijd trok aanmerkelijk meer toeschouwers dan vorig jaar en Michael Andretti kon dan ook verheugd melden dat de Indycars ook in 2013 weer naar Milwaukee zullen terugkeren.

Vanwege regenval moest de wedstrijd in Milwaukee ruim anderhalf uur uitgesteld worden. Ganassi-coureur Dario Franchitti domineerde in het eerste wedstrijdgedeelte. Een spinnende Simona de Silvestro zorgde in de 67e ronde voor de eerste neutralisatie. Bij de herstart viel Dario Franchitti naar de vierde plek terug. Na een neutralisatie voor een crash tussen Takuma Sato en James Jakes in de 106e ronde pakte de regerende Indycar-kampioen wederom de leiding. Daarna hij verdween hij langzaam uit beeld. Een touché met Ryan Briscoe kort voor het einde van de wedstrijd deed de Schot in de muur belanden. “Ik reed naast Ryan maar hij bleef maar komen, mogelijk is er wat gebroken” aldus de Schot.

Tweede zege voor Hunter Reay in Milwaukee
Voor Ryan Hunter Reay betekende het zijn tweede zege in Milwaukee. De Amerikaan zegevierde in 2004 voor de eerste maal op Milwaukee in de toenmalige Champcarseries. Na de crash van Sato en Jakes nam Penske-coureur Helio Castroneves de leiding in handen. In de 142e ronde gingen zowel Ryan Hunter Reay als EJ Viso aan Castroneves voorbij. In de 155e ronde moest de Braziliaan voor brandsof naar binnen. Hij eindigde als zesde. Hunter Reay slaagde erin om Tony Kanaan achter zich te houden en bezorgde Andretti Autosport de allereerste overwinning dit seizoen.

Ryan Hunter Reay: “Fantastisch. Milwaukee is voor Indycar altijd enorm belangrijk geweest. Indycar en Milwaukee horen gewoon bij elkaar. En daar wil ik Michael voor bedanken om het op de juiste manier te doen!”

2012_tk_milwaukee
Goed resultaat voor Tony Kanaan in Milwaukee.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet