Diversen

Div: Thuiszege voor Volvo in de Gothenburg City Arena.

Voor slechts 9185 toeschouwers behaalde Volvo Polestar Racing haar tweede seizoensoverwinning in het nieuwe TTA kampioenschap dat dit weekend in de stad Gothenburg, de thuishaven van Volvo te gast was.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s TTA Media

gothenberg_start
Het ging niet helemaal goed bij de start van Gothenburg City wedstrijd. Ook de
publiekelijke belangstelling was minder dan voor de op de WTCC-gebaseerde
STCC-bolides die hier in het verleden reden.

Thuiszege voor Volvo in Gothenburg
In de Gothenburg City Arena behaalde het Volvo Polestar Racing haar tweede seizoensoverwinning. Ditmaal behaalde Thed Björk zijn eerste seizoenszege. Al in de tweede bocht legde de Volvo Polestar Racing-coureur de basis voor de overwinning toen hij aan de Citroën van Alx Danielsson voorbijging.Direct bij de start toucheerden beiden elkaar maar konden zonder problemen hun weg vervolgen. Danielsson: “Mijn lijn was een beetje vuil bij de start. Thed was sterk en ik kon zijn tempo niet bijhouden. Ik ben erg blij met het resultaat.”

Robert Dahlgren behaalde voor Volvo met een derde plek eveneens een podiumresultaat. “Gedurende de gehele wedstrijd was ik vol in de aanval en ik verloor zelfs een spiegel. Maar met twee podiumresultaten in de laatste twee wedstrijden ben ik er erg blij mee en het is een goede basis voor de rest van het seizoen."aldus de Volvo Polestar Racing-coureur.

Vanuit een 16e positie wist Volvo-coureur Frederik Ekblom zich na een touché met de als vierde geklasseerde Saab 9-3 van Daniel Haglöf naar de kop terug te vechten. In de 45 ronden tellende wedstrijd kwam de safety-car maar liefst driemaal in actie.Frederik Ekblom voert met 60 punten de tabellenstand aan, gevolgd door de Volvo Polestar-coureurs Björk en Dahlgren.

Alexander Murdzevski, commercieel directeur van Volvo Cars Motorsport: “Met drie coureurs in de Top 3 zijn wij meer dan gelukkig. En dit alles op ons thuis circuit. Het seizoen is erg goed voor ons begonnen.”

2012_gothenburg_1
Racen in de straten of de havens van Gothenburg? Voor Volvo Polestar Racing
een uitstekend weekend op thuisgrond.

Uitslag
1.Thed Björk Volvo S60 45 ronden
2. Alx Danielsson Citroën C5 +1.411
3. Robert Dahlgren Volvo S60 +2.326
4. Daniel Haglöf Saab 9-3 +3.252
5. Fredrik Ekblom Volvo S60 +3.947
6. Tommy Rustad Volvo S60 +4.957
7. Andreas Ebbesson BMW SR +5.533
8. Mattias Andersson Saab 9-3 +6.154
9. Linus Ohlsson Saab 9-3 +7.281
10. Stefan Söderberg Citroën C5 +7.857
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet