Sportscars

Sportscars: Yelmer Buurman met HDI-Gerling naar de 24-uur van Le Mans

stratus_lola-judd_bij_de_keuring_voor_de_24-uur_bew

Aanstaand weekend wordt de 24-uur van Le Mans verreden. Yelmer Buurman zal voor het eerst deelnemen aan deze etmaalsrace. Hij wordt daarbij mede ondersteund door de verzekeringsmaatschappij HDI-Gerling Verzekeringen N.V.

Tekst en foto: PR

HDI-Gerling mag dan voor Yelmer Buurman een nieuwe sponsor zijn, autosport is voor het bedrijf zeker geen onbekend terrein. Met ingang van dit jaar treedt het immers mede op als titelsponsor van het HDI-Gerling Dutch GT Championship. De Rotterdamse verzekeraar is onderdeel van het Duitse concern Talanx Group, met een wereldwijde vertegenwoordiging in meer dan 140 landen en heeft een sterke focus op het bedrijfsleven, zowel op de industrie als de handel. In Nederland en België is het zelfs marktleider in de industriële verzekeringssector.

De internationale exposure van de 24-uur van Le Mans is in dat licht bezien een uitstekende aanvulling op de bestaande Nederlandse projecten. Daarvoor heeft HDI-Gerling Yelmer Buurman uitgekozen en dat lijkt een goede zet. De coureur uit het Gelderse Ubbergen staat internationaal hoog aangeschreven en komt dit jaar uit in zowel het FIA GT1 wereldkampioenschap als het Wereld Endurance Championship. Voor die laatste klasse zal Buurman deelnemen aan de 24-uur van Le Mans, een van de vier klassiekers in de autosport.

“Die race heeft wereldwijd een gigantische uitstraling en dat sluit prima aan bij de doelstellingen van HDI-Gerling. Daarnaast rijd ik tevens in het FIA GT1 Championship, dat als erkend wereldkampioenschap ook veel publiciteit genereert. Ik ben dan ook blij dat HDI-Gerling me tevens in het FIA GT1 gaat ondersteunen”, aldus Yelmer Buurman, die zeer succesvol is in dat FIA GT1 Championship, waarin hij momenteel zelfs aan de leiding gaat.

Naast HDI-Gerling wordt Yelmer Buurman dit seizoen mede ondersteund door Twentse Kabel Holding, Airport Weeze, Roma Investments, Eurotech, HSF Logistics, Veka en Hublot watches.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet