Belcar

Div: Historische autosport tijdens Belcar-evenementen

Belcar is dit seizoen uitgebreid met de Belcar Historic Sprint. De klasse rijdt vijf races tijdens de grote Belgische evenementen.

Belcar Historic Sprint staat open voor auto’s tot en met bouwjaar 1984. Opmerkelijk: onder ‘bouwjaar’ wordt verstaan het eerste jaar waarin het betreffende type en model auto werd geproduceerd.
De klasse-indeling is een beetje ingewikkeld. Er zijn drie klassen (1, 2 en 3), die elk weer zijn onderverdeeld in groepen (A, B en C). Klasse 1 staat open voor auto’s met een bouwjaar tot en met 1970, de overige klassen zijn voor auto’s tot en met 1984.
De eerste race van de Belcar Historic Sprint is al achter de rug, deze werd verreden tijdens het eerste Belcar-weekeinde van dit jaar op Spa-Francorchamps. Het veld telde 25 auto’s.
Volgens de organisatie staan er tijdens het volgende evenement (21 mei op Zolder) al zeker 40 auto’s aan de start. Een race duurt een half uur.

BMW M1

Het startveld is erg divers en varieert van auto’s als de Austin Healey Sprite, Mini Cooper S en Triumph TR3 en TR4 tot aan kanonnen als een BMW M1 Procar, diverse Porsches (waaronder een 928!), een Chevrolet Camaro en diverse Lotus Elans. Peter Govaerts, in Nederland allesbehalve onbekend in het historische kanaal, won de eerste race met zijn Elan uit 1965.

Kalender

De kalender ziet er als volgt uit:
9 april Belcar Spa-Francorchamps
21 mei Belcar Zolder
3 augustus Belcar Zolder
9 september Truck Grand Prix Zolder
11 november Belcar Zolder

Geïnteresseerd in deelname? Kijk dan eens op belcar.com of bravo-racing.be
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet