Sportscars

Sportscars: 24 uur Le Mans live op RTL7 en Eurosport

110612_lemans_audi2_finish

Komend weekeinde is er weer de 24 uur van Le Mans. Naast de verslaggeving van René de Boer op AUTOSPORT.NL, kunnen de raceliefhebbers de 80ste editie eveneens op tv volgen. Zowel Eurosport als RTL7 doen uitgebreid verslag van de ultieme enduranceklassieker.

Foto's: Frits van Eldik

Eurosport begint vandaag al met het uitzenden van de vrije trainingen en de eerste kwalificatie. Ook morgen is de broadcaster er bij de tweede kwalificatie bij. Eurosport zendt deze week elke avond tevens het magazine ‘Le Mans 24 Minutes’ uit. De motorsportshow wordt gepresenteerd door Robbie Nock en Sebastian Tiffert en brengt interviews, analyses, achtergrondreportages en het allerlaatste nieuws.

Op zaterdag 16 juni is op Eurosport de warm-up live te zien en de ‘race of the legends’ met oude Groep C-auto’s. Om 15.00 uur is de start van de hoofdrace, waarin 56 auto’s en 168 coureurs 24 uur lang in de rondte gaan scheuren. Eurosport en Eurosport 2 doen afwisselend verslag. Commentatoren van dienst zijn Nelson Valkenburg, Tim van Huis, Ronald van Dam en René Hoogterp. Ook is de wedstrijd online via de Eurosport Player te volgen.

110612_lemans_zonsopkomst

RTL7 zendt de 24 uur Le Mans voor het eerst in zijn geheel uit. Op deze ‘mannenzender’ geven Olav Mol, Allard Kalff en Jur Raatjes commentaar en is Rick Winkelman de verslaggever vanuit de pits. Een absolute aanrader is ook de prachtig gemaakte documentaire ‘Truth in 24 II’, over de drama’s en de spannende, nipte zege van het Audi-team tijdens de 24-uursrace van vorig jaar, die a.s. zaterdag van 13.30 tot 14.30 uur op RTL7 wordt uitgezonden.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet