Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT: Eerste overwinning AF Corse-Ferrari in FIA GT1 op Slovakia Ring

480-afcorse-slovakia-sro

Na de eerste overwinning van de McLaren in Spanje twee weken geleden was het vandaag in Slowakije de beurt aan Ferrari. Toni Vilander en Filip Salaquarda bezorgden Ferrari en AF Corse de eerste overwinning in het FIA GT1 World Championship in een spannende Qualifying Race.

Tekst: Marcel ten Caat
Foto: SRO


De start van de race werd ruim een kwartier uitgesteld nadat Andreas Zuber op weg naar de grid veel olie op de ideale lijn verloor. De raceleiding besloot dan ook achter de safety car van start te gaan. Door de vertraging kon Exim Bank Team China de Porsche repareren, maar al in de eerste ronde zette Zuber zijn auto alsnog aan de kant.

Na vier ronden werd de race vrijgegeven - juist op het moment dat het begon te regenen - en dook Stef Dusseldorp als eerste de eerste bocht in. Achter hem wist Toni Vilander in de AF Corse Ferrari iedereen voorbij te gaan en de Fin sloot als tweede aan. Enkele bochten later was Vilander ook Dusseldorp voorbij. Na de eerste volledige ronde op snelheid was het gat tussen Vilander en Dusseldorp al twee seconden.

Net voor de pitstops wist Dusseldorp’s teamgenoot Alvaro Parente de coureur uit Lichtenvoorde voorbij te gaan. Tijdens de pitstops was het Vita4One Racing Team van Yelmer Buurman en Michael Bartels iets sneller dan Hexis Racing, wat er voor zorgde dat Buurman vlak achter de McLaren van Makowiecki terug op de baan kwam.

Na 13 ronden kwam ook leider Toni Vilander binnen voor zijn verplichte stop. Teamgenoot Salaquarda keerde net voor Makowiecki, Demoustier en Buurman. Makowiecki liep vervolgens snel in op Salaquarda, die aan de verraderlijke weersomstandigheden moest wennen, maar toen sloeg het noodlot toe voor het Franse team.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet