Diversen

Internationaal: Kansen voor Nederlanders na eerste EK dag

Het Europees kampioenschap karting voor de klassen KF2, KZ2 en KZ1 is begonnen op de ProkartRaceland circuit in Wackersdorf. Heel wat Nederlanders en Belgen gaan er de strijd aan voor het eremetaal. Voor de KZ2 en de KF2 stonden de kwalificaties gisteren al op het programma.

Tekst: Philippe De Roeck

In de KF2 zijn alle ogen gericht op Max Verstappen (Intrepid). Hij is voor Nederland, dé kanshebber voor een gouden medaille. Tijdens de kwalificaties van gisteren moest Verstappen echter genoegen nemen met een derde plek, op 0.077 seconden van de pole die naar thuis rijder Michael Waldherr (RK Karts) ging. Tereza Gromanovà (Kosmic) reed een tweede tijd . Joel Affolter (Gillard) reed een 24e tijd, op 0.300 seconden van de pole tijd. Dave Blom (Formula K) reed naar een 36e tijd, terwijl Kenny Vermeylen (Tecno) de eerste Belg was en dat op een 39e plaats algemeen. Maks van Meever (Tony Kart) zette een 55e tijd op de tabellen. Shane Vandenbroeck (Tony Kart) is de tweede Belg op een 81e tijd. Thibaut Houblin (Kosmic) is de laatste van de lage landen op een P102. Vandaag zijn er al heel wat series verreden en ook straks en morgen moet KF2 nog vol aan de bak.

Ook voor de KZ2 stonden vandaag de kwalificaties op het programma. Jan Midrla (Birel) was al aan een sterk seizoen bezig in deze schakel klasse en ook op het Europees kampioenschap zit het er goed uit. De Tsjech ging er met de pole vandoor en dat ten koste van Flavio Sani (Birel) en Douglas Lundberg (CKR). De eerste Nederlandse is Chantal van Haandel (CRG), uitstekend op een 15e positie. Riccardo Romkema (Energy) kwam dicht in de buurt van van Haandel en eindigde op een 16e plaats. Ryan van der Burgt (Maddox) was de volgende Nederlander op een 36e plek. De Belg Charles Kenny Charles (Merlin) werd 45e, net voor Menno Paauwe (Birel) die 46e werd. Thierry Delré (Sodi Kart)) maakte het treintje compleet en reed een 47e tijd.
Symen Wiggers (CRG) werd 49e, Kevin Verhoeven (Maddox) 51e, Dylan Davies (PCR) 60e, Guust Specken (Intrepid) 65e. Melie Bazouze (TopKart) werd 80e, drie plaatsen beter dan Nigel van der Slik (Tony Kart). Roy Geerts (PCR) werd 86e. Verder in de uitslag vonden we nog een Nederlands duo. Yard Pex (CRG) en Roy Dijk (CRG) werden 94e en 95e. Vandaag en ook morgen zal de KZ2 nog heel wat series op het programma.

Voorlopig is nog alles mogelijk voor onze landgenoten in Wackersdorf. Meer nieuws volgt morgen !

Wie de Nederlanders en Belgen op de voet wil volgen kan dat via de livetiming !
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet