Diversen

BE Trophy: Trio Simul-Systermans-Bollen verdedigt titel Be Trophy

be_trophy_vooraf_1

Met vier titels op zijn naam, is Michel Simul een van de toppers in het kleine wereldje van de Be Trophy. De Luikenaar is een van de steunpilaren van het Colson Racing. Komende zondag zal hij op Spa-Francorchamps de kleuren van het team verdedigen samen met Philippe Systermans en nieuwkomer Cédric Bollen. Michel Simul is vastbesloten om een bijkomende lijn toe te voegen aan zijn palmares, dat ook nog vijftien titels op twee wielen bevat (350cc, 500cc, 600cc, 750cc en open klasse). "Ik heb in bijna alle categorieën gewonnen’’, herinnert Michel Simul zich.

Tekst en foto’s: PR

De getalenteerde motorracer stapte over naar de autosport toen de Belgische kampioenschappen te duur werden. "De vereiste budgetten waren buitensporig in verhouding met het niveau van de competitie. Mijn sponsors van destijds stapten over naar een discipline waar men toen over begon te spreken en ik ben hen gevolgd. Sindsdien, met ondertussen een tiental seizoenen op mijn CV, maak ik deel uit van de vaste waarden van de Be Trophy. Ik kijk ongeduldig uit naar de eerste race van 2012.’’

be_trophy_vooraf_2

Prijs/plezier
De sportman in hart en nieren is de vijftig gepasseerd, maar hij is een perfect voorbeeld van waar de Be Trophy voor staat. De verhouding prijs/plezier is onklopbaar. "Tijdens de race moet je tot het uiterste gaan in de strijd met toppers uit andere categorieën, zoals Frédéric Bouvy, Philippe Stéveny, Pierre-Yves Rosoux en Edouard Mondron, maar ook met getalenteerde specialisten van deze formule zoals Manu Nava, Gilles Debrus en Eric Gressens. Maar zodra de zwartwit geblokte vlag gevallen is, blijft er van die rivaliteit echter niets meer over. In de paddock wordt er gelachen samen met de anderen. Niemand heeft vedetteallures en we zijn er om ons te amuseren als een groep kameraden. Die feeststemming, die volgens mij essentieel is, leek de voorbije jaren een beetje verdwenen. Dit weekend gaan we echter weer voor de ambiance zorgen’’, aldus Simul.

Seizoensstart
De eerste manche van 2012, komende zondag verreden over 360 minuten (start om 12.00 uur), kondigt zich explosief aan. De meeste titelkandidaten zijn van de partij. Naast de kampioenen Simul-Systermans-Bollen (Colson Racing) en hun teamgenoten Crosset-Gressens (Amusement Park), kijkt men uit naar de tijden van Bouvy-Coens-Kelders-Jussy (e-Race), Dockerill-Ferrier-Stéveny (Chad Racing), Quede-Abrams (AC Motorsport), Viron-Richard-Engish-Orgeval (Delahaye-Rétrodor), Bouillon-Tavernier-Van Oppens (McDonalds Racing), Nava-Debrus-Debrus-Gernaey (Acome Racing), Da Palma-Jacques-Rizzo-Close (Race in Lux), Mondron-Mondron-Mondron (Kronos Racing) en Magnoni-Portatadino-Piron (Luca Magnoni).

be_trophy_vooraf_3

Flink amuseren
"De plaatsen zijn duur en het zal afhangen van de details, zoals de pitstops’’, besluit Michel Simul. "We zullen ons des te beter amuseren. Dat kan een aantal teams die nu nog twijfelen over de streep trekken om erbij te zijn tijdens de 3.000 kilometerwedstrijd in juli.’’
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet