GT

Div: Op 7 en 8 juli Zolder Superprix – GT-spektakel op Circuit Zolder

superprix_vooraf_1

Autosportfans kunnen het weekend van 7 en 8 juli weer groot in hun agenda omcirkelen. Dat weekend vindt namelijk op Circuit Zolder de Zolder Superprix plaats, met spectaculaire raceklassen zoals de Supercar Challenge en het Dutch GT Championship. Daarnaast komen ook de Formido Swift Cup, Dutch Renault Clio Cup en de Westfield Cup in actie, waarin altijd op het scherpst van de snede wordt gereden waardoor spektakel gegarandeerd is. Tot slot verschijnen ook de deelnemers van de Special Open Trophy aan de start. Een bomvol programma dus, dat al voor slechts 15 euro te bezoeken is.

Tekst en foto’s: PR

De afgelopen jaren heette dit evenement de Zolder Superleague, met als hoofdact de Superleague Formula. Deze klasse komt dit jaar echter niet naar Circuit Zolder, waardoor besloten is om de naam van het evenement te veranderen in Zolder Superprix. Ondanks het ontbreken van de Superleague Formula denkt de organisatie erin geslaagd te zijn om voor de toeschouwers een fraai programma samen te stellen. De hoofdacts zijn dit jaar de Supercar Challenge en het Dutch GT Championship, met daarbij nog verschillende aantrekkelijke raceklassen.

De Supercar Challenge is de afgelopen jaren uitgegroeid tot hét GT- en toerwagenkampioenschap van de Benelux. De klasse staat garant voor grote startvelden en close racing met schitterende bolides op de meest toonaangevende circuits. Dit seizoen telt de Supercar Challenge zes divisies, waarin alle auto’s ingedeeld worden op basis van hun gewicht/pk verhouding. Aan de start staan dit jaar onder andere Vipers, Aston Martins, Porsches, Moslers, Lotussen en ga zo maar verder. Geen enkele andere klasse kent zo’n divers deelnemersveld als de Supercar Challenge.

superprix_vooraf_2

Het Dutch GT Championship is de koningsklasse van het Zandvoortse Dutch Power Pack en wil ook in 2012 bewijzen de eredivisie van de nationale autosport te zijn. Met een flink veld aan fraaie sportwagens en de top van het nationale coureursgilde is spektakel wederom verzekerd. Aan de start verschijnen tot de verbeelding sprekende bolides als BMW, Camaro, Corvette, Lotus, Porsche en Nissan, bestuurd door de top van de Nederlandse autocoureurs.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet