NASCAR

NASCAR: NASCAR schorst Kurt Busch voor dit weekend. Voorwaardelijke schorsing verlengd tot 31-12

De NASCAR-organisatie heeft direct gereageerd op de verbale uitlatingen van Kurt Busch tegenover een TV reporter afgelopen zaterdag in Dover. Busch mag komend weekend niet aan de start verschijnen in Pocono.

Tekst Willem J. Staat
Foto: NASCAR

2012_busch_mediatraining
Voor KNAF-Talent First kandidaten is Kurt Busch het
ideale voorbeeld op welke wijze je de media dus niet
moet benaderen!


NASCAR schorst Kurt Busch voor dit weekend. Voorwaardelijke schorsing verlengd tot 31 dec. 2012
De NASCAR-organisatie heeft per direct Kurt Busch voor dit weekend geschorst. De Phoenix Racing-coureur mag ook niet aan de Nationwide of Truckseries deelnemen. Oorspronkelijk had Busch al een voorwaardelijke schorsing tot 25 juli a.s. opgelopen naar aanleiding van een incident in de Nationwide-wedstrijd in Darlington enkele weken geleden. Naar aanleiding van het TV-incident afgelopen zondag heeft men besloten dit tot 31 dec. a.s. te verlengen. Busch kan zich voor de rest van het seizoen geen enkele uitglijder meer permitteren.

Sporting News TV reporter Bob Pockrass zette na de Nationwide-wedstrijd afgelopen zaterdag Busch eigenlijk een beetje onder druk door te vragen of hij tijdens de wedstrijd geen plannen had gehad om tegen de Chevrolet van Justin Allgaier iets te ondernemen. Beide deelnemers hadden elkaar in de wedstrijd namelijk licht getoucheerd. Daarop antwoordde de duidelijk geïrriteerde Busch het volgende: “Omdat je van die stomme vragen stelt weerhoudt mijn voorwaardelijke schorsing mij eigenlijk jou eens uitgebreid op je gezicht te slaan. Maar omdat ik voorwaardelijk geschorst bent, lijkt mij dit overbodig om dit eraan toe te voegen.’’ De NASCAR-organisatie reageerde direct met een sanctie. Vorig jaar moest Busch bij Penske Racing het veld ruimen voor een soortgelijk incident met de gerenommeerde sportverslaggever Dr. Jerry Punch.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet