Chrono NK 2-takt

Chrono: Dubbelzege en maximale punten voor Redeker coureur Storm Broer !

In de strijd om het Nederlands Kampioenschap Rotax Max (Dutch Rotax Max Challenge), dat in Emmen plaatsvond afgelopen weekend, heeft Storm Broer (9jaar) goede zaken gedaan in de Micromax ! Hij boekte een dubbelzege en de dagoverwinning door in de eerste manche (op een kletsnatte baan) het hele veld op een 9 seconden achterstand te rijden en in de 2e manche als 2e te finishen voor van Berlo maar achter Berghuis, die later “te licht” bevonden werd.

De voorbereidingen naar het weekend toe verliepen relaxt en zonder al te veel problemen voor de kleine Redeker-piloot, een drietal dagen werden geïnvesteerd in het “trainen en testen” te Emmen; de kwalificatie daarentegen verliep alles behalve vlekkeloos, waardoor Broer vanaf een vierde plek mocht beginnen aan de inhaalrace.
“De juiste keuzes maken”, daar ging het vandaag vooral om volgens z’n trotse vader, z’n vaste monteur (Anko Smilda) en z’n teambaas Pierre Redeker; “we hebben zoals elke race de keuze uit een aantal motoren, achterassen en velgen, maar wat ermee te doen, is een kwestie van ervaring” aldus Pierre.
Door deze 110 punten komt Storm Broer (weer) op kop te liggen in de race om de kampioenschaps-titel, waarbij er nog 5 wedstrijden zijn te gaan. Een zelfde situatie doet zich voor bij de mini-junioren (60cc) van het andere Nederlandse kampioenschap (Dutch Open Championship) alwaar Storm ook bovenaan meedraait.
Bij de laatste genoemde klasse komt de expertise mbt “luchtgekoelden” van Pierre Redeker en de fabrieksondersteuning van DR-Italie natuurlijk zeer van pas ! “We hebben tot dusver steeds het meeste uit de techniek (LKE) weten te halen (soms zijn we zomaar 4 a 5 tienden sneller), maar (nog) niet altijd weet Storm deze snelheid in te wisselen voor overwinningen”, zo verteld Pierre. Aan deze “mentale-slag” wordt dus nog hard gewerkt binnen het Redeker kart-team, maar ook door de mensen van het “KNAF talent first” programma, die voor Storm en 9 andere kart-talenten diverse fysieke maar ook mentale trainingen op Papendal organiseert.
“wat is het volgende optreden waar je naar uitkijkt” vragen we aan Storm !? ….. “een spreekbeurt op school (over karten) toch ?” antwoord hij, terwijl hij z’n vader aankijkt. Inderdaad dat is het volgende, maar daarna gaat reis “gewoon” naar Kerpen, Hahn en Spa voor nieuwe ronden nieuwe kansen, want het seizoen is nog lang !


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet