Formule 1

Formule 1: Studenten willen Canadese GP gebruiken als platform protest

480_f1_montreal

Na Bahrein is er nu weer een lokale bevolking die de komst van de Formule 1 wil aangrijpen om te protesteren tegen de overheid. Zo hebben Canadese studenten de intentie om deze week in Montreal te ageren tegen verhoging van hun collegegeld. Als gevolg van deze dreiging heeft de organisatie van de Canadese Grand Prix de traditionele open dag geschrapt.

Foto: Archief Peter van Egmond

Deze gratis toegankelijke dag was altijd een prachtige gelegenheid voor de fans om van dichtbij de Formule 1-boldies en coureurs te zien. Er kwam in het verleden vele mensen op af. Maar a.s donderdag zal het wat dat betreft stil blijven op het Circuit Gilles Villeneuve.

Francois Dumontier, voorzitter van het organisatiecomité van de Canadese GP, stelt dat er uit veiligheidsoverwegingen geen andere keuze was. Niettemin zal de Grote Prijs doorgaan. Er wordt wel extra beveiliging ingeschakeld. De verwachting is dat het totale raceweekend zo’n 300.000 toeschouwers zal trekken en de lokale economie een impuls geeft van 100 miljoen dollar. Montreal zal er dus alles aan doen om de F1-race doorgang te laten vinden.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet