Diversen

Persbericht: Rinus van Kalmthout stijgt in Emmen naar 2e plaats NK Dutch Rotax Max Challenge

480_rvk_emmen_7511

Karter Rinus van Kalmthout heeft afgelopen weekeinde goede zaken gedaan in Emmen. Tijdens de derde stop in de klasse Minimax van het Dutch Rotax Max Challenge-seizoen, eindigde hij als 4de in het dagklassement. Dankzij dit resultaat steeg de zoon van BOSS GP-coureur Marijn van Kalmthout naar de tweede stek in het tussenklassement.

Fotografie: Michael Melis

Met 33 deelnemers was de Dutch Rotax Max Challenge wederom zeer sterk bezet. Voor Rinus van Kalmthout verliep de aanloop naar de nationale races in Emmen allesbehalve vlekkeloos. De 11-jarige Hoofddorper was afgelopen week behoorlijk ziek. Door dagenlang veel te slapen, wist hij zijn krachten te hervinden, waardoor Van Kalmthout junior alsnog naar de wedstrijden kon afreizen.

Beter in ritme
Hoewel hij in de vrije training nog moeite had om bij het tempo van de snelste rijders aan te haken, kwam Rinus van Kalmthout gedurende het weekend steeds beter in zijn ritme. Een 6de plaats tijdens de kwalificatie, werd tijdens een spannende en natte eerste race – waar vele positiewisselingen te zien waren – omgezet in een 5de plaats.

480_rvk_emmen_7418

Boeiend gevecht
Voor de tweede en afsluitende heat had Van Kalmthout dus het recht om ook als 5de aan te vangen. Door een fout van de wedstrijd organisatie werd hij echter niet aan de binnen- maar aan de buitenkant van de 3de startrij gepositioneerd, hetgeen dus effectief P6 is. Helaas bleek dit vlak na het begin een groot nadeel. Rinus van Kalmthout werd bij de eerste bocht aangetikt en viel terug naar plek 9. Ondanks dit euvel knokte hij zich knap terug. Hoewel de jeugdige Noord-Hollander de aansluiting met de topdrie was kwijtgeraakt, wist hij een bijzonder boeiend gevecht van een grote groep coureurs in zijn voordeel te beslechten. Met een felbevochten 4de stek eindigde hij eveneens op deze positie in het dagklassement. Omdat een aantal rijders uit de top van het klassement steken hadden laten vallen, steeg Van Kalmthout naar een prachtige 2de rang in het tussenklassement.

480_rvk_emmen_8659

Kalender
De volgende races meetellend voor het NK Rotax Max, zijn over vier weken in het Duitse Hahn. Deze lange, snelle track behoort tot de meest favoriete circuits van Rinus van Kalmthout. Vorig jaar ging hij daar als een raket en werd zelfs uitgeroepen tot RTL GP Driver of the Day.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet