EK Mégane Trophy

EK Mégane Trophy: Dubbele zege Bas Schothorst op Spa-Francorchamps

megane_spa_schothorst_2

Met twee overwinningen was Bas Schothorst dit weekend opnieuw de beste coureur in de Eurocup Méegane Trophy op Spa-Francorchamps. Nadat hij zich tweemaal als derde had gekwalificeerd, wist hij zich gedurende de twee races in de Belgische Ardennen telkens op te werken naar de volle winst. Met vier overwinningen uit totaal vier races gaat de Nederlander met het maximaal aantal punten van 100 riant aan de leiding in dit kampioenschap. Teamgenoot Kelvin Snoeks belandde de eerste race eveneens op het podium door zaterdag als derde te finishen. Vandaag kwam hij als zevende over de meet. Jeroen Schothorst was dit weekend heel snel en eindigde na een voortijdig einde op zaterdag, in race 2 als vijfde in de Gentlemen Cup. Ook Wim Beelen kwam sterk voor de dag en reed zich op dominante wijze naar de winst in de Gentlemen Cup.

Tekst en foto’s: PR

In de vrije trainingen van vrijdag zat Bas Schothorst er nog niet helemaal bij. Zoekende naar de juiste wagenafstellingen ging hij zaterdagmorgen de kwalificaties in. De Amsterdammer zette in beide tijdtrainingen de derde tijd op de chrono’s.

Glansrijk
In de opwarmronde kwam Niccolo Nalio niet van zijn plaats waardoor Bas Schothorst automatisch een plekje opschoof toen de startlichten waren gedoofd. De rijder met startnummer 6 kwam uitstekend uit de startblokken en pakte in de openingsronde direct de leiding. Bas Schothorst wist zijn leidende positie snel uit te bouwen voordat hij naar binnen kwam voor zijn verplichte pitstop. Deze verliep niet vlekkeloos doordat hij wagen niet wilde starten. Ondanks dat Bas Schothorst hierdoor kostbare seconden verloor wist hij zich na 17 ronden glansrijk naar de overwinningen te rijden.Stromende regen
De afsluitende race werd in de stromende regen verreden. Bas Schothorst kwam opnieuw goed van zijn plek en wist zich te ontdoen van Costa. Daarna zette hij de achtervolging in op Nalio, maar wist de Italiaanse coureur niet te passeren. Halverwege de 16 ronden tellende race ging Schothorst als eerste van de kopgroep naar binnen om te pitten. Een ronde later kwam Nalio voor zijn verplichte pitstop en wist de Oregon Team rijder, nadat hij weer de baan op kwam, nipt voor te blijven. In de resterende ronde hield Bas Schothorst het hoofd koel en wist zijn leidende positie verder uit te bouwen op de rest. Met een voorsprong van meer dan zes seconden zag hij opnieuw als eerste de zwart-wit geblokte finishvlag vallen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet