Clio Cup

Clio Cup: Mike Verschuur domineert seizoensopener Eurocup Clio op Spa-Francorchamps

mike_verschuur_spa_1

Mike Verschuur kan terugkijken op een geslaagd openingsweekend van de Eurocup Clio op het circuit van Spa-Francorchamps. In de Belgische Ardennen was de snelle Nederlander al zijn 28 concurrenten te snel af in zowel beide kwalificaties als races. Enkel op zaterdagmiddag kon Verschuur (door toedoen van een klapband) in de eerste manche zijn dominantie niet beklinken met een overwinning. Robert van den Berg kwam op Spa tot de plaatsen 4 en 6, terwijl ook René Steenmetz (6de en 10de) en Ruud Steenmetz (uitvalbeurt en 13de) actief waren in de Europese Clio’s.

Met slechts een enkel uur aan voorbereiding voorafgaand aan de start van het seizoen, reisde de 24-jarige Mike Verschuur afgelopen donderdag naar het Belgische circuit voor de start van het Eurocup Clio seizoen. In de vrije trainingen op vrijdag stond Verschuur direct zijn mannetje door in beide sessies de derde tijd te klokken. Door in de twee kwalificatiesessies op zaterdag goed samen te werken met Robert van den Berg, verzekerde hij zich aansluitend van de poleposition voor beide wedstrijden op zaterdag en zondag.

Goed samenwerken
Mike Verschuur: "Een goed begin is het halve werk. Ondanks dat het weer op vrijdag erg wisselvallig was, hebben we een goede afstelling kunnen vinden voor beide weertypes. Omdat iedereen in exact dezelfde wagens rijdt, is het niveau in de Eurocup Clio buitengewoon competitief. Daarom besloten Robert van den Berg en ik in de kwalificaties samen te werken door elkaar slipstreams te geven om zo betere tijden te kunnen realiseren. Deze tactiek pakte prima voor me uit. Hopelijk kan ik in de races dit een passend vervolg geven!’’

mike_verschuur_spa_3
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet