GT

GT: Wederom winst voor Marc VDS Racing Team in Blancpain Endurance Series

480-3-vds-sro

Het Belgische Marc VDS Racing Team heeft op Silverstone ook de tweede race van de Blancpain Endurance Series gewonnen. De BMW Z4 GT3 van Markus Palttala, Bas Leinders en Maxime Martin waren op de natte baan in Northamptonshire voor de vierde keer op rij onverslaanbaar. Belgian Audi Club Team WRT zorgde voor een volledig Belgisch podium.

Tekst: Marcel ten Caat
Foto’s: SRO


Vita4One Racing Team blijft aan de leiding in eerste uur

Na de kwalificatie werden er een aantal straffen uitgedeeld wegens het overschrijden van de witte lijnen, waardoor de Marc VDS Racing Team BMW met startnummer 3 als tweede van start mocht gaan. Net als tijdens de eerste race van het seizoen op Monza ging de race achter de safety car van start. Gelukkig duurde het op Silverstone slechts tien minuten voor de race werd vrijgegeven.

Frank Kechele wist de leiding te behouden en liep weg van zijn achtervolgers. Problemen waren er voor de Marc VDS Racing Team auto’s. Hezemans ging in de rondte, terwijl Palttala bij de start terugviel achter de McLarens van Gulf Racing UK en ART Grand Prix.

Marius Ritskes moest vroegtijdig de pits bezoeken met een lekke band en na nog geen 40 minuten racen kwam ook Hezemans weer in de problemen. De BMW van Hezemans viel stil bij Village en kort voor het einde van het eerste uur kwam de officiële mededeling dat de auto met technische problemen was uitgevallen. Kechele kende geen problemen en de Vita4One Racing Team coureur lag na een uur 9,5 seconden voor op de ART Grand Prix McLaren en de Kessel Racing Ferrari van de snelle Italiaanse coureur Daniel Zampieri.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet