WTCC

WTCC: Coronel derde in Portimao. “Michel Vaillant” wint Race 2

Fictie wordt werkelijkheid. Michel Vaillant die in de legendarische comics van Jean Graton zovele races gewonnen heeft, won vandaag in de huid van Alain Menu in werkelijkheid in het Portugese Portimao. Menu had geen betere ode aan de vermaarde striptekenaar kunnen brengen.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s WTCC

wtcc_r2_vaillant
De Vaillante van Michel Vaillant met zijn Vaillante op weg naar een fraaie WTCC-overwinning.
Alain Menu was speciaal voor deze gelegenheid in de huid van deze stripheld gedoken. 45
jaar geleden dook de Fransman Henri Grandsire in de F3 met een Alpine Renault ook
al eens in de huid van de vermaarde stripheld. Die won echter geen races!

Stripheld “Michel Vaillant” op het podium
De Zwitser Alain Menu kroop dit weekend met zijn Chevrolet Cruze 1.6T in de huid van stripheld Michel Vaillant. Met een zege in de tweede wedstrijd kon de Zwitser geen betere ode aan Jean Graton en diens held “Michel Vaillant” brengen. Vanaf een tweede startplek kwam Menu uitstekend weg terwijl Coronel vanuit een zesde gridpositie fantastisch naar de derde plek katapulteerde. Ook Pepe Oriola moest er in dezelfde ronde nog aan geloven. De Spanjaard sloeg voor de Nederlander echter jammer genoeg direct terug. De Nederlander kreeg bij de Spanjaard geen tweede kans meer. Een uitstekende derde plek was een fraai resultaat.

Yvan Muller en Gabriele Tarquini leverden achter Coronel een verbeten strijd om de vierde plek. In de achtste ronde gingen beiden aan Coronel’s teamgenoot Cerqui voorbij. In het gevecht met Muller probeerde Tarquini zijn positie te behouden maar werd nogal hard op de curbs gelanceerd. De Italiaan verloor daardoor snelheid waardoor hij van achteren door Rob Huff’s Chevrolet geraakt werd. Daardoor kon de BMW van Alberto Cerqui aan beide Chevrolets voorbij gaan. Maar in de daarop volgende rondes moest hij zijn vierde plek toch weer aan de Chevrolet-mannen prijsgeven. Cerqui eindigde ten slotte als zesde. “Michel Vaillant” Alain Menu had aan de kop vrij baan en schreef de tweede wedstrijd van het weekend op zijn naam. Een mooiere beloning hadden Philippe en Jean Graton(de geestelijke vader van Michel Vaillant) zich niet kunnen wensen. Met 18 punten voorsprong op teamgenoot Rob Huff behoudt Yvan Muller de leiding van het WTCC in handen.


wtcc_cerqui_coronel
De teamgenoten Tom Coronel en Alberto Cerqui bliezen een aardig partijtje mee
in Portimao met hun ROAL BMW's.

Uitslag
1.”Michel Vaillant” Alain Menu Vaillante Chevrolet Cruze 1.6 T 11 ronden
2. Pepe Oriola Seat Leon WTCC + 3.200 secs.
3. Tom Coronel BMW 320 TC + 5.160 secs.
4. Robert Huff Chevrolet Cruze 1.6T + 6.961 secs.
5. Yvan Muller Chevrolet Cruze 1.6T + 8.280 secs.
6. Alberto Cerqui BMW 320 TC + 8.626 secs.
7.Alex MacDowell Chevrolet Cruze 1.6 T + 15.007 secs.
8. Tiago Monteiro Seat Leon WTCC + 15.874 secs.
9. Franz Engslter BMW 320 TC + 16.264 secs.
10.Norbert Michelisz BMW 320TC + 18.128 secs.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet