WTCC

WTCC: Zesde seizoenszege voor Yvan Muller. Tom Coronel 6e

Yvan Muller behaalde in Portimao met Chevrolet zijn zesde seizoenszege dit seizoen. Polesitter Gabriele Tarquini eindigde als tweede gevolgd door Rob Huff en de Hongaar Robert Michelisz. Tom Coronel kwam niet verder dan een zesde plek.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s WTCC

wtcc_muller
Yvan Muller in Portimao op weg naart zijn zesde seizoenszege.

Zesde seizoenszege voor Yvan Muller
Yvan Muller pakte zijn zesde WTCC-zege dit seizoen voor Chevrolet. Gabriele Tarquini eindigde op minder dan 0.51 secs. achterstand als tweede. Muller’s teamgenoot Rob Huff wist direct bij de start Michelisz van de derde plek te verdringen en hield deze positie tot het einde van de wedstrijd vast.
Muller nam direct de leiding gevolgd door Tarquini, Huff, Michelisz en de ROAL BMW 320 TC’s van Coronel en Cerqui. Laatstgenoemde verloor redelijk snel de aansluiting en viel al snel naar de negende plek terug. In de vijfde ronde moest Coronel zijn vijfde plek aan “Michel Vaillant” Alain Menu prijsgeven. De Nederlander zou uiteindelijk als zesde eindigen.

coronel_prt_26
Slechts een zesde plek voor Coronel.

“Michel Vaillant” Alain Menu begon voorzichtig aan de eerste wedstrijd. Eerst moesten Cerqui en Monteiro eraan geloven en in de slotfase moest ook Tom Coronel voor de befaamde Comic-coureur plaatsmaken. Tiago Monteiro eindigde op zijn thuiscircuit als zevende. De Portugees wist in een gevecht met de privé-Chevrolet van Alex McDowall zijn Chevrolet Cruze in de vijfde ronde nog maar net op de baan te houden maar wist zich uitstekend te herstellen. Alberto Cerqui wist in de slotfase Pepe Oriola nog van de achtste plek te verdringen. Het optreden van de Ford’s was wederom teleurstellend te noemen. De Brit James Thompson maakte met Lada zijn comeback. Thompson moest in de allerlaatste ronde echter opgeven. Hij lag zelfs kortstondig op een negende plek.

Na een touché met de Chevrolet van Alain Menu verloor de Rus Dudukalo in de eerste ronde een groot aantal plaatsen. Vervolgens ging hij in dezelfde ronde in de elfde bocht nogal erg wijd en elimineerde daarbij de BMW van Gabor Weber.Beide incidenten zullen door de stewards nauwkeurig onderzocht worden.

wtcc_thompson_comeback
Lada is andermaal terug in het WTCC.

Uitslag Race 1
1. Yvan Muller Chevrolet Cruze 1.6 T11 ronden
2. Gabriele Tarquini Seat Leon WTCC + 0.336 secs.
3. Rob Huff Chevrolet Cruze 1.6T + 0.951 secs.
4. Norbert Michelisz BMW 320 TC + 6.699 secs.
5. Alain Menu Chevrolet Cruze 1.6T + 13.669 secs.
6.Tom Coronel BMW 320 TC + 17.053 secs.
7. Tiago Monteiro Seat Leon TC + 20.172 secs.
8. Alberto Cerqui BMW 320TC + 20.422 secs.
9. Pepe Oriola Seat Leon WTCC + 21.134 secs.
10.Alex MacDowell Chevrolet Cruze 1.6T +21.723 secs.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet