Algemeen

Dragracing: Vegter en Meihuizen één en twee in Pro Mod-kwalificatie

me_k_vegter

David Vegter heeft op de eerste kwalificatiedag van de Main Event op Santa Pod de eerste plaats in de klasse Pro Modified voor zich opgeëist. Met Marc Meihuizen op twee en Robert Joosten op vijf deden de Nederlandse Pro Mod-coureurs het op Santa Pod uitstekend. De tweede kwalificatiedag die eigenlijk nu aan de gang zou moeten zijn, wordt geplaagd door regen en aangezien de vooruitzichten voor de rest van de dag weinig goeds beloven, zal er waarschijnlijk in de kwalificatieresultaten weinig meer veranderen. De eliminaties voor de eerste ronde van het FIA en UEM Europees Kampioenschap worden morgen, bank holiday maandag verreden.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings

Na de eerste kwalificatierun voerde David Vegter met een nieuw persoonlijk record al de ranglijst in de klasse Pro Modified aan.

me_k_meihuizen
Marc Meihuizen

In de tweede run nam Marc Meihuizen met zijn tijd van 6,21 seconden even de eerste positie over, maar meteen counterde Vegter met 6,185 seconden, opnieuw een persoonlijk record en na dag één goed voor de eerste kwalificatiepositie.

me_k_vegter1
David Vegter

me_k_vegter2
Vreugde bij de crew van David Vegter

Achter het Nederlandse duo bezet de Zweed Bert-Ole Olofsson plaats drie terwijl Robert Joosten met zijn tijd uit run één (6,44 seconden) de vijfde plaats voor zich opeiste.

me_k_joosten
Robert Joosten

me_k_poutiainen
Risto Poutiainen

In de Top Fuel klasse ging de voorlopige eerste plaats naar Risto Poutiainen (4,10 seconden over 1000 voet), voor Stig Neergaard (4,11) en de debuterende Duncan Micalef uit Malta (4,22).
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet