Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Marco Sorensen wint strijd tussen de Denen

480_sorensen

Nadat alles op erop wees dat de van pole gestartte Kevin Magnussen (Carlin) op weg was naar zijn eerste overwinning in de Formula Renault 3.5 Series, was het zijn Deense landgenoot Marco Sorensen, die naar de overwinning reed. Jules Bianchi (Tech 1 Racing) en Sam Bird (ISR) werden tweede en derde. Robin Frijns (Fortec Motorsports) pakte na een uitstapje naast de baan toch nog een zevende plaats.

Kevin Magnussen had vanaf pole position, de beste start maar de "McLaren Driver Development Programme" coureur moest zich flink verdedigen tegen aanvallen van Sam Bird. Derde man Jules Bianchi, maakte een remfout voor Fagnes corner en moest Marco Sorensen en Robin Frijns voor laten gaan.

De eerste vijf rijders op kop, met Kevin Magnussen, Sam Bird, Marco Sorensen, Robin Frijns en Jules Bianchi namen afstand van hun achtervolgers. Op kop van de tweede groep was het Carlos Huertas (Fortec Motorsports) die in een flink gevecht was met Jake Rosenzweig (ISR) en Arthur Pic (Dams). Pic profiteerde van een foutje van Rosenzweig en schoof door naar een zevende plaats. Huertas gleed onvrijwillig van de baan en Pic pakte daarmee ook de zesde plaats. Nico Müller (International Draco Racing) veroverde de negende plaats ten koste van Daniil Move (P1 Motorsport) en Alexander Rossi (Arden Caterham). De safety car kwam de baan op om de marshalls de gelegenheid te geven om de gecrashde auto van Lucas Foresti’s (Dams) van de baan te halen.

Na de herstart vochten de eerste vijf rijders opnieuw om de ereplaatsen. Sam Bird zag zijn kans schoon om koploper Kevin Magnussen te verschalken bij het uitremmen voor de Bus Stop chicane. Het tweetal ging echter veel te wijd de bocht in waardoor derde man Marco Sorensen de koppositie kon overnemen. Jules Bianchi verraste iedereen door van een vijfde plaats door te stoten naar de tweede plek. De op de derde plaats racende Robin Frijns maakte een foutje en verliet even de baan.

Met nog een paar ronden te gaan leidde Marco Sorensen de wedstrijd voor Jules Bianchi, Sam Bird, Kevin Magnussen, Arthur Pic, Mikhail Aleshin (Team RFR) en Nico Müller. Kevin Magnussen en Arthur Pic voegden zich bij de lijst van ongelukken. Het tweetal raakte elkaar in La Source hairpin en moesten opgeven.

In de slotfase vergrootte Marco Sorensen zijn voorsprong en reed naar zijn eerste overwinning in de Formula Renault 3.5 Series. Jules Bianchi werd tweede voor Sam Bird.

Uitslag race 1:
1. Marco SØRENSEN DEN CZE LOTUS 21 ronden in 46:10.968
2. Jules BIANCHI FRA FRA TECH 1 RACING +2.081
3. Sam BIRD GBR CZE ISR +4.639
4. Mikhail ALESHIN RUS RUS TEAM RFR +14.966
5. Nico MÜLLER SUI ITA INTERNATIONAL DRACO RACING +15.375
6. Jake ROSENZWEIG USA CZE ISR +22.451
7. Robin FRIJNS NED NED FORTEC MOTORSPORTS +25.361
8. Walter GRUBMÜLLER AUT GBR P1 MOTORSPORT +28.324
9. Nick YELLOLY GBR GBR COMTEC RACING +28.923
10. Nicolay MARTSENKO RUS ITA BVM TARGET +29.238


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet