EK Mégane Trophy

Eurocup Mégane Trophy: Geen tweede succes voor Jaap van Lagen

Jean-Philippe Dayraut won de tweede Eurocup Mégane Trophy race voor zijn landgenoten Matthieu Lahaye en Ludovic Badey. Jaap van Lagen viel na een drive through straf sterk terug om uiteindelijk in de slotfase toch nog op een achtste positie te eindigen. Bernard ten Brinke reed naar zijn beste positie tot nu toe in deze zware internationale competitie. Na een pittige strijd reed Ten Brinke zijn Equipe Verschuur Mégane naar een mooie zesde plaats. De openingsronde van de 2006 World Series by Renault werd een enorm succes. Ruim 87.000 racefans waren aanwezig in Zolder en waren getuige van mooie spectaculaire wedstrijden.

Tekst: Met dank aan Autosport.be
Foto's: Tim Böhme


megane_zolder1_3730

Jaap van Lagen mocht na zijn zege van gisteren vanaf de pole position van start en wist zijn leidersplaats in de eerste linkse met succes te verdedigen. In de tweede ronde voor het begin van het rechte stuk waren er drie wagens betrokken bij een carambolage. Freitas, Andreas Mayerl en Matthieu Cheruy gingen hard de betonnen muur in. De baan ligt bezaaid met brokstukken waardoor de safety car moet uitrukken. Net voor die de baan opkomt weet Dayraut Jaap van Lagen voorbij te snellen zodat de Epsilon Euskadi-rijder als eerste achter de safety car mag aansluiten. Na de herstart weet ook Lahaye Van Lagen te passeren. Van Lagen krijgt dan van de wedstrijdleding een Drive Through penalty maar weet uiteindelijk toch nog de achtste plaats te bereiken.

Jaap van Lagen: “Jammer van die drive through penalty want anders was er niets aan de hand geweest. Het was wel vreemd dat ze mij hadden gestraft want meerdere teams gingen met het wisselen van de banden niet vrijuit. Verder heb ik me hier prima vermaakt en was ik verre weg de snelste van het complete deelnemersveld. Ik pakte 2 polepositions, het circuit record, het snelste ronderecord en een mooie overwinning.
Beter had mijn seizoen in de Mégane Trophy niet kunnen beginnen. Het team van Equipe Verschuur is goed op elkaar ingespeeld en ik denk dat we dit seizoen nog vele mooie momenten in de Mégane Trophy gaan beleven!”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet