NASCAR

NASCAR: Joey Logano wint Nationwide Dover

JGR-coureur Joey Logano behaalde tijdens de Nationwide-wedstrijd in Dover zijn vierde Nationwide-overwinning dit seizoen in 10 starts. Logano maakte in de 152e ronde zijn allerlaatste stop in een door hemzelf veroorzaakte
neutralisatie(touché met een langzamere deelnemer)


Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR

2012_logano_dover
Vierde Nationwide-zege voor Joey Logano dit seizoen voor het team van
JGR-Racing.


Joey Logano wint Nationwide Dover
Na een herstart in de 158e ronde wist JGR-coureur Joey Logano zich vanuit zevende positie weer terug naar de kop te werken. In de 195e ronde werd polesitter Ryan Truex door Logano naar de tweede plek terugverwezen. Van de 200 ronden tellende wedstrijd reed Logano er maar liefst 153 op kop. Met nog ruim twaalf ronden te gaan bedroeg het verschil tussen Logano en Ryan Truex Jr.twee seconden. Maar in de 195e ronde moest Truex voor twee langzamere deelnemers gas terugnemen en Logano greep direct zijn kans.

Polesitter Ryan Truex zag zwaar teleurgesteld zijn allereerste Nationwide-zege in rook opgaan. Ryan Truex: “In de slotfase had ik wat afstand kunnen nemen maar Joey reed op nieuwe banden. Ik dacht niet dat hij mij in de resterende vijf ronden nog had in kunnen halen. Helaas naderde ik op het verkeerde moment het langzamere ‘’verkeer”. Om de één of andere reden waren deze lieden op meer dan 20 ronden achterstand tegen elkaar aan het racen. En dit betekende voor mij het einde.” Truex zag zijn allereerste Nationwide-zege in rook opgaan. Elf dagen geleden moest Truex overigens een spoedoperatie aan zijn blinde darm ondergaan.

2012_stenhouse_jr._dover
Veel puntenverlies voor Ricky Stenhouse Jr. in de laatste twee Nationwide-wedstrijden.

Ricky Stenhouse Jr. verspeelde kostbare punten toen hij in de 27e ronde de muur raakte. “Het was mijn fout” aldus Stenhouse. Met enorm veel achterstand keerde Stenhouse Jr. later weer terug in de wedstrijd.Voor de tweede achtereenvolgende week moest Stenhouse Jr. punten inleveren. In Charlotte viel de Roush Fenway-coureur met een kapotte aandrijfas uit. In de 124e ronde spinde Timmy Hill vóór Sam Hornish Jr. Bij de herstart twee ronden later raakte de Dodge van Hornish Jr. onderstuurd en tikte zowel Brad Sweet als Danica Patrick in de muur. Hornish Jr. werd nog als 13e geklasseerd en Danica als 30e. Enkele geleden kwam het tussen de voormalige Indycar-coureurs ook al tot een confrontatie in de Nationwide-series.

Uitslag
1.Joey Logano Toyota 200 ronden
2 Ryan Truex Toyota  200 ronden
3.Brian Scott Toyota  200 ronden
4. Kurt Busch Toyota, 200 ronden
5. Justin Allgaier Chevrolet  200 ronden
6. Austin Dillon Chevrolet 200 ronden
7. Elliott Sadler Chevrolet 200 ronden
8. Ty Dillon Chevrolet 200 ronden
9. James Buescher Chevrolet  200 ronden
10. Jeremy Clements Chevrolet 199 ronden

2012_truex_busch_toyota_dover
Prachtig duel tussen de jeugdige Ryan Truex en veteraan Kurt Busch, beiden
met Toyota.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet