Diversen

BE Trophy: Be Trophy 9 en 10 juni op Spa-Francorchamps

be_trophy_02

Strijden met gelijke wapens op tot de verbeelding sprekende circuits en dan nog met auto’s die plezierig zijn om te besturen en betaalbaar blijven, zonder het hoofd te moeten breken over verschillende categorieën waarin rijders soms worden ondergebracht? Het plezier van in teamverband aan competitie te doen en na afloop bij een goed glas terug te blikken op de race. Is dat niet de droom van heel wat amateurs als zij beslissen om de stap te zetten in de autosport? De Be Trophy is dan iets voor hen.

Tekst en foto’s: PR

Het recept van de Be Trophy is algemeen bekend: een Silhouette met de look van een Coccinelle – vandaar de naam Be Cox – dat gedragen wordt door een stevig buizenchassis en voorzien is van een centrale rijderszit, een volledige rolkooi, up-to-date veiligheidsuitrustingen, aangedreven door een eenvoudige en betrouwbare benzine- of turbodieselmotor met vijfbak, en gewone banden. Meer is er niet nodig om van een eenvoudige formule te kunnen spreken!

be_trophy_03

Meeracen met coureur
Wie rijden er? Er is geen leeftijdsgrens in de Be Trophy. Van 16 tot 78 jaar, iedereen kan zich komen amuseren. En voor hen die zich niet geroepen voelen om plaats te nemen achter het stuur, maar toch live willen genieten van de adrenaline van het racen, zijn er de Be Cox Twins: een tweede zitje laat passagiers toe, in alle veiligheid, tijdens de races van de Be Trophy. Zodat zij de uitzonderlijke sensaties van het racen op een circuit kunnen beleven en één van de gevestigde waarden van dichtbij aan het werk kunnen zien.

Sterke rijders
De start van de Be Trophy 2012 wordt gegeven op 9 en 10 juni in Spa-Francorchamps. Alle titelhouders zijn aanwezig voor de eerste krachtmeeting die betwist wordt over een wedstrijd van 6 uur. De start is zondag 10 juni om 12.00 uur. Met een palmares dat boekdelen spreekt, is het Colson Racing de grote favoriet met auto’s voor Michel Simul-Philippe Systermans-Cédric Bollen en Philippe Crosset-Eric Gressens. De rijders van de Luikse formatie zullen alles uit de kast moeten halen om te kunnen afrekenen met toppers als Frédéric Bouvy, Manu Nava, Gilles Debrus, Arnaud Quédé, Didier Clermont, Loïc Fontaine, Nicolas Jussy en nog vele anderen die zich opmaken voor het grote feest.

be_trophy_01

Kameraadschap
Want de Be Trophy is vooral een feest. Eerst en vooral op de piste, met een fair-play die we elders niet altijd te zien krijgen en, achteraf, in de paddock wordt er nog meer belang gehecht aan de onderlinge kameraadschap. Bij Kronos Events doet men er alles aan om de deelnemers tevreden te stellen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet