Diversen

Div: Pinksterraces door Secret Writer P.S. Eudoniem

480_publiek_6294

Al de hele week goed zomerweer, geen regen voorspeld zoals we tijdens de Paasraces hadden, dus dat beloofde een dagje mooie pure autosport en een verbrande nek en kuiten. Aangekomen bij ons circuit in Zandvoort, leek het echter wel of er een wolk te laag over kwam vliegen en die wolk hulde de gehele dag het circuit in een mysterieuze mistlaag.

480_parapluie_195

Was het de zaterdag nog heet en broeierig, de Tweede Pinksterdag was verre van dat. De motoren vinden dat niet erg, die ademen nou eenmaal liever koele lucht in dan hete. De coureurs zullen het ook niet vervelend gevonden hebben, het wordt al heet genoeg in een race auto. De duizenden bezoekers in korte broeken en t-shirts vonden het allemaal fantastisch. Want het racen, daar was niks mis mee. Oké, de vulling van bepaalde klassen laat nog genoeg ruimte over voor groei, maar dat doet niets af aan de gevechten op de baan. We zitten nog vroeg in het seizoen, dus elke winnaar is vastberaden dat dit jaar het jaar wordt van het kampioenschap. En dat is altijd mooi.

Foto's: Justin van Densen, Klaas Norg, Co van der Gragt, Chris Schotanus en Bart Buijs

480_publiek_774

De moeilijkheid van nieuwe kampioenschappen is vaak de betrouwbaarheid. Zeker als er nieuwe teams meedoen. Het valt ook niet mee. De auto's krijgen nu eenmaal ongelofelijk op hun donder, en dan 50 minuten lang racen, het is eigenlijk een wonder dat de zuigers ons niet om de oren vliegen. Ooit wel eens gerealiseerd dat als een auto 7.000 toeren maakt, wat dat betekent? Dat de zuigers dus 7.000 keer per minuut op en neer gaan. Dat is ruim 116 keer per seconde! Met tien auto's en voor het gemak 8 cilinders, dus dik 9.000 zuigerbewegingen. Per seconde!

480_media_aandacht_8209
Veel media aandacht voor de Prinsen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet