Formula Ford

Formule Ford: Bart van Os en Michel Florie verdelen zeges tijdens Pinksterraces


480_start_2_5486

Zeedamp
De tweede Formule Ford-race was geprogrammeerd in de vroege ochtend van Tweede Pinksterdag. Na de zonovergoten race op zaterdag was Circuit Park Zandvoort nu gehuld in dichte zeedamp en dat was voor de coureurs wel even schrikken. Iedereen had zijn auto afgesteld op warm weer en onder deze omstandigheden pakte die set-up niet goed uit, waardoor de rijders extra alert moesten rijden.

480_vanos_r2_5508

Bart van Os had nu wel een prima start, hij kon vanaf de derde startplek aansluiten bij Kiekens en wist hem al in de eerste ronde te passeren. Het jonge duo kon een gaatje slaan naar de rest van het veld. Het gevecht om plek drie was er één om in te lijsten. Sven Snoeks was ronden lang in gevecht met Max van Splunteren en Michel Florie. Daarachter Henk Vuik en Jan Paul van Dongen die steden om plek vijf. Halverwege de race verloor Van Splunteren bij het uitkomen van de S-bocht de controle over zijn Mygale en hij toucheerde hard de bandenstapel, wat meteen het einde van zijn race betekende. De strijd om plek drie ging verder tussen Snoeks en Florie. Ook nu was het de ervaring die het won en zo finishte Florie als derde, voor Snoeks en Van Dongen die het gevecht met Vuik ditmaal in zijn voordeel besliste.

480_snoeks_florie_7267

Aan de bak
Vaak verdwijnt zeedamp na korte tijd, maar dit keer was hij hardnekkig. Ook tijdens de derde en laatste Formule Ford-race in de middag hield een mistsluier de duinpiste in zijn greep. Dat weerhield Van Os er niet van om bij het doven van de lichten als een raket van zijn plek te schieten. Hij stootte vanaf startplaats vier door naar de tweede positie en net als de race eerder op de dag wist hij polesitter Kiekens in de eerste ronde te passeren. Achter het leidende duo vond een leuk gevecht plaats om de derde podiumplek. Snoeks zag achter zich hoe Florie Henk Vuik passeerde en moest vervolgens zelf aan de bak om zijn positie te verdedigen. Ook Van Splunteren had de aansluiting gevonden en mengde zich in het gevecht om de laatste trofee. Het pechweekend is voor Kiekens compleet wanneer hij uitvalt en dus weer een goede uitgangspositie verloren ziet gaan.

480_vanos_blij_7319

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet