DKM

Internationaal: Nederlandse successen tijdens DKM in Wackersdorf

jorrit_pex_grid

Het Duits kampioenschap karting was afgelopen weekend aan de tweede ronde toe. Na een mooie openingsronde in Kerpen trok het naar Wackersdorf waar heel wat spanning te beleven was en dat, met zomerse temperaturen.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis


Heel wat toppers kwamen strijd voeren in de DSKM, het Duits kampioenschap voor de KZ2. Onder andere Bas Lammers, Arnausd Kozlinski, Jorrit Pex en Wereldkampioen Joey Hanssen tekenden present naar aanleiding van het Europees kampioenschap KZ2 wat over twee weken van start gaat. Jorrit Pex kon de eerste finale meteen vanaf pole vertrekken. Bas Lammers was de tweede Nederlander op de eerste rij, naast Pex. Riccardo Negro vertrok als derde, Joey Hanssen vierde. De eerste finale werd gewonnen door Jorrit Pex. WSK topper, Patrik Hajek werd tweede, Joey Hanssen derde. Bas Lammers verloor wat tijd en werd vijfde.
Ryan van der Burgt en Yard Pex werden 11e en 12e. Chantal van Haandel eindigde op een 15e plaats. Jules Szymkowiak, Sinan van der Raad en Roy Geerts werden 17e, 19e en 18e. Kenny Charles werd 26e, Verdi Geurts 33e.

jorrit_pex_wackersdorf

Jorrit Pex ging door waar hij mee bezig was en dat was winnen. Ook de tweede finale kon op zijn naam geschreven worden. Patrik Hajek en Arnaud Kozlinski die voor het Nederlandse AVG Racing rijdt, werden tweede en derde. Bas Lammers en Joey Hanssen vielen net buiten het podium en finishten op een vierde en vijfde plaats. Ryan van der Burgt haalde een knappe top 10 eindklassering binnen door op P8 te eindigen. Yard Pex eindigde op P10. De Belg Jules Szymkowiak eindigde op een 15e plaats. Verder vonden we nog heel wat Nederlanders terug in de klassering na de tweede finale: Chantal van Haandel op P16, Verdi Geurts op P18, Dylan Davies op een 22e plek, Roy Geerts op P27 en Sinan van der Raad op P33. Kenny Charles eindigde op een 26e plaats.

start_kf3_wackersdorf


In de Junioren, rijdend met KF3 motoren, mocht Cedric Piro van op pole vertrekken voor de Nederlander Gino Wetzels. Berkay Besler vertrok van op P3.
De eerste finale kwam op naam van Marcel Lenerz, Cedric Piro kwam als tweede over de streep. Hannes Janker werd derde. Gino Wetzels vonden we net terug in de top vijf, gevolgd door landgenoot Janneau Esmeijer die voor de eerste keer in actie kwam op een Gillard chassis en eindigde op P6, net buiten het podium. Stan Pex werd 16e. Michael Kuiper had een zware crash en moest voor onderzoek naar het ziekenhuis. Een ribkneuzing is het gevolg voor het jonge talent. De tweede finale later op de dag bracht opnieuw een andere winnaar. Arlind Hoti, uitkomend voor het team van onder andere Michael Schumacher ging er met de grootste trofee vandoor. Hannes Jonker werd tweede, Gino Wetzels mocht als derde mee op het podium. Janneau Esmeijer bleef steken op een zesde plek. Stan Pex eindigde op een 14e plaats, Bard Verkroost werd 33e.

adolf_hoti


Thomas Krebs mocht de eerste KF1 finale van op de eerste plaats starten. Dennis Olson deelde de eerste rij met Krebs. Nederlander Maks van Meever stond op P3
Krebs bleef stevig gas geven tijdens de eerste finale en kwam ook als eerste voorbij het zwart-wit geblokt. Paul Boutonnet werd tweede, John Norris derde. Joey Elkerbout werd 25e, Maks van Meever 33e.
De winst in de tweede finale was voor de Fransman Paul Boutonnet. Hij was sneller dan Dennis Olson die op iets meer dan een halve seconde volgde. Thomas Krebs werd op de Maranello derde. Maks van Meever werd 21e en was hiermee beste Nederlander. Eén plaatsje verder volgde Joey Elkerbout.

Met Jorrit Pex als winnaar in de KZ2, een podium voor Joey Hanssen en Gino Wetzels op het podium in de tweede wedstrijd van de KF3, hebben de Nederlanders toch weer een goede indruk nagelaten. De volgende ronde van het Duits Kampioenschap zal doorgaan in Ampfing en dat tijdens het weekend van 16 en 17 juni.

Michael Melis - Carpy.nl was ter plaatse en heeft weer voor een mooie fotoreportage gezorgd.
Ook zijn de wedstrijden terug te bekijken via deze link !

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet