Persberichten

Persbericht: Marcel Nooren wint op circuit van Zandvoort

480_pinkster_nooren

Het Stopaq Racing team van Groninger Marcel Nooren begint zijn draai te vinden in het HDI-Gerling Dutch GT Championship, de Koningsklasse van de Nederlandse autosport. Tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces scoorde de inwoner van Stadskanaal een fraaie eerste plaats in de Gentlemen-klasse.

De overstap van de relatief simpele Toerwagen Diesel Cup naar de high-tech GT4-categorie voor sportwagens begint het Stopaq Racing team steeds beter te bevallen. Het gat met de andere teams, die met de potente BMW M3 GT4 racen, is zo goed als gedicht. “We hebben de afgelopen weken weer een paar keer getraind. Dat moest ook wel want er zijn een paar nieuwe modificaties op de auto gekomen en dan moet je eerst weer gaan zoeken naar de perfecte balans. Toen ik mijn kwalificatie reed was die nog niet goed (Nooren kwam slechts tot de 10e tijd, red.) maar nadat we nog wat hadden veranderd wist mijn teammaatje Maik Barten er een vijfde tijd uit te halen. En dat is in dit veld van ervaren preparateurs en semi-professionele coureurs een prestatie van formaat, waarop we goed verder kunnen bouwen”, verklaarde Nooren, die in zijn sprintrace een mooi duel uitvocht met zijn BMW merkgenoten Bernhard van Oranje en Kelvin Snoeks.

Dat die in zijn voordeel werd beslecht lag deels aan de racende zoon van Prinses Margriet en Pieter van Vollenhove. “Ik kwam steeds dichter bij de prins en kennelijk werd hij daar zenuwachtig van. Toen ik vlak achter hem zat remde hij veel te laat en knalde op de achterkant van de auto van Snoeks, waardoor ze beiden de grindbak inschoten. Toen lag de weg voor mij open. Mijn eerste plaats in de gentlemen klasse! Wat een geweldig gevoel”, lachte Nooren.

Op 2e pinksterdag viel er voor het Stopaq team nog meer te vieren want de jonge Maik Barten sleepte er zelfs een derde plaats in het algemeen klassement uit. En liet daarmee bekende grootheden als Jan Lammers, Tim Coronel en Bertus Sanders achter zich.

Marcel Nooren was zo mogelijk nog blijer dan zijn jonge collega. “Wat geweldig voor ons team. We hebben ons op de kaart gezet”, aldus de Stadskanaalse coureur, die in de lange-afstandrace niet aan rijden toekwam. Al in de eerste ronde werd de BMW M3 zo hard van achteren geraakt dat Maik Barten de race moest opgeven.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet