Dutch GT4

Dutch GT: Corvette brigade wint 50 minuten race met overmacht

480_podium_8266

De 50 minuten race werd met overmacht gewonnen door de Corvette brigade. Mathijs Harkema maakte een perfect weekend mee door niet alleen zaterdag de sprintrace te winnen maar ook, samen met Paul Vahstal, de lange-afstandrace. Henry Zumbrink en Ferdinand Kool werden tweede en Cor Euser en Dick Freebird konden met de derde plaats uiteindelijk toch ook nog lachen.

Tekst: Matthé IJzerman
Foto's: Chris Schotanus, Justin van Densen, Co van der Gragt en Klaas Norg

480_harkema_hek_8367

“Als ik van Maastricht naar Zandvoort rijd heb ik al zo’n vakantiegevoel. En als je dan ook nog twee races wint is het helemaal feest”, blikte Harkema terug. Hij had een perfecte start en had het geluk dat direct achter hem zich een intensieve strijd ontwikkelde.

480_start_1257

Terwijl de Corvette-coureur rustig de perfecte lijnen kon rijden en zo afstand kon nemen, gingen Nicky Catsburg, Cor Euser en Phil Bastiaans rollebollend over het asfalt, met meteen daarachter een loerende Ferdinand Kool. Die had zich bij de start verschakeld, waardoor hij een stuk was terug gevallen. Met de BMW, Porsche en Lotus steeds van baankant wisselend was het spektakel prima te pruimen. Maar helaas duurde het niet lang genoeg.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet