DTM

DTM: Schneider wint race in laatste serie stops

Bernd Schneider heeft ook de tweede race van het DTM-kampioenschap gewonnen. Op de Eurospeedway reed de Duitser tot de laatste serie stops op de derde plek, maar toen Schneider zijn laatste stop maakte en Mattias Ekström vanaf de tweede plaats en raceleider Mika Häkkinen volgden, zag Schneider beide concurrenten achter hem de baan weer op komen.

Tekst: Daan Jeuken, Fotografie: Boudewijn Pieters

 botsing Tielemans


Vanaf pole position kreeg Jamie Green een herkansing, nadat hij in de eerste race zijn eerste startplek bij de start al vergooide. Maar ook op de Eurospeedway verloor Green zijn leidende positie al in de eerste meters. De Brit kwam goed uit de startblokken, maar verremde zich in de eerste bocht, waardoor hij Mika Häkkinen, Mattias Ekström en Bernd Schneider aan zich voorbij zag komen.

 podium DTM


In de openingsfase reed ongeveer het hele veld voorzichtig naar de eerste stop toe, waarbij Häkkinen een paar seconde uitliep op zijn naast belagers. Bij bosjes gingen de coureurs hun eerste bandenwissel doen, waarbij Heinz-Harald Frentzen zich vergiste en via de pitcrew van Christian Abt bij zijn eigen team kwam.

Richting die eerste stop zat Mattias Ekström op een iets andere strategie en kon erg lang doorrijden. Zijn concurrenten Häkkinen en Schneider konden niet alles uit hun nieuwe banden halen, omdat beiden klem zaten achter de langzamere deelnemers Stippler en Green, die ze op de Eurospeedway moeilijk voorbij konden. Toch kwam Ekström na zijn stop in dezelfde tweede plek terug de baan op als hij had voor de stops.

Vlak na zijn bandenwissel kon Ekström het leven van Häkkinen zuur maken, maar tot passeren kwam het niet. Toen ook het beste van Ekströms banden eraf was kon Häkkinen wederom een gaatje slaan. In die tweede fase van de race werd de strijd iets heviger dan in de openingsfase. Zo wist Tom Kristensen de vierde plek over te nemen van Jamie Green.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet