Formula Ford

Formule Ford: Bart van Os domineert race drie, harde crash Snoeks


Interviews
Bij de rijdersinterviews direct na afloop was nog niks bekend over de fysieke gesteldheid van Snoeks, vandaar de iets ingehouden reacties van de podiumfinishers. De interviews:

480_winnaar_van_os_6119

Bart van Os
: “Bij de start dacht ik: ‘nu of nooit’. Zoals ik vanmorgen al zei, ik vind dat je het moet doen in de eerste ronden. Ik was dus erg agressief in de openingsronde en wist meteen de leiding te pakken. Na een ronde of zes zag ik ze niet meer in de spiegels en heb ik iets gas teruggenomen. Deze dag is een aangename verbetering na mijn pech van zaterdag. Ik heb toen wel wat punten laten liggen in de strijd om het kampioenschap, maar mijn twee zeges van vandaag maken een hoop goed. Mijn gebroken hand is inmiddels nagenoeg hersteld, maar na zo’n race is het toch nog een beetje dik. En eigenlijk is handen schudden niet zo fijn, maar ja, daar ontkom je niet aan als je gewonnen hebt. Over enkele weken gaan we naar Brands Hatch, dus dat wordt veel Playstationen de komende tijd. Ik heb nog nooit gereden op het Grand Prix circuit, dus daar zal Michel een voordeel hebben.

480_florie_6108

Michel Florie kwam weer niet echt soepel van zijn plek: “Wat een prutstart, het leek wel alsof ik bij wijze van spreken in de verkeerde versnelling stond. Het duurde even voordat ik in het ritme kwam, ik moest Henk Vuik voorbij en daarna had ik het gevecht met Sven. Laten we eerst even afwachten hoe het met Sven is, als ik de beelden zie lijkt het alsof er iets afbreekt van zijn auto.”

480_max_splunteren_7755

Max van Splunteren: “Ik had ook niet zo’n beste start. Waar kwam Bart in hemelsnaam vandaan!? Die schoot me gelijk voorbij. Ik ging iets te ‘pushy’ de Tarzanbocht in waardoor ik nog wat verder terugviel. Uiteindelijk kon ik me mengen in de strijd om plek drie en later twee toen Jos Kiekens weg viel. De rondetijden waren goed, dus daar ben ik tevreden over.”

480_podium_3_6146

Uitslag race 3 Dutch Formula Ford Championship
Profile Tyrecenter Pinksterraces, Circuit Park Zandvoort, maandag 28 mei 2012
1. Bart van Os (GEVA Racing) Duratec 10 ronden
2. Michel Florie (Provily Racing) Duratec + 1.404
3. Max van Splunteren (GEVA Racing) Duratec + 1.585
4. Henk Vuik (Vuik Racing) Duratec + 2.094
5. Jan Paul van Dongen (Race 2 win) Duratec + 2.489
6. Eric Heidicourt + 6.742
7. Patrick Rausch + 55.507
8. Jurgen Evers + 1 ronde
DNF Jos Kiekens (Provily Racing) Duratec + 3 ronden
DNF Sven Snoeks (GEVA Racing) Duratec + 7 ronden

Stand na zes races
1. Bart van Os, 99 ptn
2. Michel Florie, 95 ptn
3. Jos Kiekens, 76 ptn
4. Jan Paul van Dongen, 65 ptn
5. Sven Snoeks, 54 ptn
6. Henk Vuik, 47 ptn
7. Melroy Heemskerk, 43 ptn
8. Bas Schouten, 40 ptn
9. Max van Splunteren, 33 ptn
10. Eric Heudicourt, 27 ptn
11. Patrick Rausch, 24 ptn
12. Jurgen Evers, 14 ptn
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet