Formula Ford

Formule Ford: Bart van Os domineert race drie, harde crash Snoeks


480_start_6060

Super start Bart van Os
Bij het doven van de lichten schiet Bart van Os als een raket van zijn plek en stoot vanaf plaats vier door naar de tweede positie. De kopstart is voor Jos Kiekens, maar in de openingsronde zien we dezelfde ontketende Van Os als in de race van vanochtend. Bij de eerste aankomst bij de Audi-S bocht troeft Van Os Kiekens buitenom af. Michel Florie zit in eerste instantie vast achter Henk Vuik, maar als de Amsterdammer hem ingehaald heeft ontketent zich direct de strijd om plaats drie met Sven Snoeks, de huidige bezitter van de laatste podiumplek. Max van Splunteren heeft een minder goede start, maar mengt al snel in de strijd om plaats drie.

480_kiekens_eraf_7806

Kiekens valt uit
De benoemde strijd wordt gepromoveerd tot een gevecht om plaats twee als Jos Kiekens in de problemen komt. Vanuit het niets verdwijnt hij achter Bart van Os vandaan en zien we hem zeer langzaam over het circuit rijden tussen de Audi S-bocht en de Kuhmobocht. In de pitstraat moet hij de strijd staken. Het is daarmee niet het succesweekend waar hij ongetwijfeld op gehoopt had. Driemaal poleposition en geen overwinning.

480_bart_van_os_7766

Van Os bouwt uit
De spanning aan kop is niet zoals we gewend zijn van de Formule Ford. Bart van Os is gewoonweg te snel voor de rest van het veld en heeft halverwege de race al een gat van zes seconden. De aandacht gaat daarom uit naar de strijd om plaats twee tussen Sven Snoeks en Michel Florie. Florie zijn auto ziet er niet optimaal uit, maar toch is hij in staat om Sven Snoeks te verschalken om plaats twee in de Tarzanbocht bij het ingaan van de zevende ronde.

480_sven_snoeks_groep_7796


Film: Huib van den Nulft

Harde crash Sven Snoeks
Snoeks vliegt diezelfde ronde er keihard vanaf in het Scheivlak. De jonge coureur wordt nauwelijks afgeremd door het grind en knalt vol in de vangrail. Het inzetten van de safetycar is niet te vermijden en leidt daarmee het einde van de race in. Een zege dus voor Bart van Os, maar deze zal niet heel uitbundig gevierd worden, gezien het feit zijn Geva-teamgenoot Sven Snoeks medische behandeling nodig heeft.

Ongeveer een kwartier na de race werd bekend dat Sven Snoeks geen zware verwondingen heeft over gehouden aan zijn crash. Wel heeft hij mogelijk een beenblessure opgelopen doordat een deel van de ophangen zich in de cockpit heeft geboord, maar daar is nog geen duidelijkheid over.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet