GT

GT: Opnieuw zege voor Dusseldorp en Makowiecki in FIA GT1

Hexis Racing coureurs Stef Dusseldorp en Frédéric Makowiecki hebben ook de Championship Race op het Spaanse Navarra gewonnen. In hun McLaren MP4-12C GT3 bleven Makowiecki en Dusseldorp, ondanks problemen tijdens de verplichte pitstop, de concurrentie ver voor en bezorgden hun werkgever zo de tweede overwinning op rij. Nicky Pastorelli zorgde voor meer Nederlands succes door met zijn Mercedes als derde te finishen.

480-hexiswin-navarra-sro
Blije gezichten bij Hexis Racing - twee overwinningen in Spanje


Tekst: Marcel ten Caat
Foto: SRO


McLaren's snel weg bij de start

Bij de start van de race bleven Makowiecki en Demoustier aan de leiding, gevolgd door de twee All-Inkl.com Mercedessen van Nicky Pastorelli en Marc Basseng. Achter hen gingen enkele coureurs al vroeg in de fout. Toni Vilander (Ferrari) en Peter Kox (Lamborghini) raakten elkaar, Tomas Enge (Lamborghini) spinde en ook Michael Bartels (BMW) ging in de rondte.

Makowiecki was veel sneller dan zijn teamgenoot Demoustier en de achtervolgende Mercedessen en liep snel uit op zijn achtervolgers. Terwijl Makowiecki onbedreigd aan kop ging, liepen Pastorelli en Basseng in op Demoustier.

Problemen voor Hexis in de pits
Met een voorsprong van 17 seconden kwam Makowiecki naar binnen tijdens de ‘pit window’. De verplichte pitstop voor de leidende Hexis Racing McLaren verliep deze race echter alles behalve perfect. De voorsprong was echter voldoende voor Stef Dusseldorp om nog voor zijn teamgenoot en de twee Mercedessen op de baan terug te keren. Ook Alvaro Parente verloor tijd tijdens de pitstops, waardoor de twee Mercedes-coureurs hem de Hexis McLaren met nummer 2 voorbij konden gaan.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet