Formido Swift Cup

Swift Cup: Jeffrey Rademaker wint voor David Verzijlbergen

480_tom_jeff_8126

Rademaker heeft de eerste van drie tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces te verrijden wedstrijden in de Formido Swift Cup op zijn naam geschreven. De winnaar had echter de gehele wedstrijd David Verzijlbergen in zijn slipstream, waardoor het verschil op de meet niet meer bedroeg dan 0,6 seconde. Tommy van Erp reed een opvallende wedstrijd door na een ‘bijna koprol’ sterk terug te komen en in de laatste ronde ten koste van Kim van den Berg de derde plaats te heroveren. De wedstrijdleiding beoordeelde de actie van Van Erp echter als ‘misbehaviour on the track’ waardoor hij dertig seconden straf kreeg en de derde plaats in handen viel van Stefan Beelen.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Chris Schotanus, Co van der Gragt, Klaas Norg en Bart Buijs

480_start_r1_8082

De Formido Swift Cup mag tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces drie wedstrijden afwerken. De eerste is dan ook al op zaterdagmiddag en daarbij start Jeffrey Rademaker vanaf pole position. In de kwalificatie bleef Tommy van Erp op slechts 0,03 seconde steken en daarmee twee rijders van Coronel Racing op de eerste rij. Een keurige derde plaats was er in de tijdtraining voor David Verzijlbergen, die Stefan Beelen naast zich op de startopstelling weet. Dit viertal wordt gevolgd door Jörg Obluda, de tijdens de Paasraces zo sterk rijdende Kim van den Berg, Alain Mossinkoff, de 15-jarige debutant Benjamin van den Berg en Jos Veldboer, terwijl Gerard de Nooij de rij sluit.

480_benjamin_5125
Deburant Benjamin van den Berg reed een mooie wedstrijd.

480_start_5087

Mindere start Van Erp
Bij de start is Rademaker goed weg en pakt de kop, gevolgd door een uitstekend vertrokken Verzijlbergen en Beelen die allebei Van Erp te pakken nemen. Een goede start is er ook voor De Nooij die in de eerste ronde ten koste van Veldboer en Benjamin van den Berg twee plaatsen goedmaakt. Na de eerste doorkomst stelt Van Erp meteen orde op zaken, remt Beelen uit en stijgt naar plaats drie.

480_kopgroep_7048

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet