DTM

DTM: Heftige strijd om pole position - Green voor Häkkinen en Ekström

Het ging er in de laatste paar seconden van de DTM kwalificatie op de EuroSpeedway Lausitz erg spannend aan toe. De snelste tijden veranderden bij elke passage. Uiteindelijk was het Mercedes-Benz-coureur Jamie Green die zijn tweede pole position van dit seizoen behaalde.

Jamie Green na afloop van de kwalificatie-thriller: "Ik ben zeer gelukkig. Mijn team heeft voor de juiste strategie gekozen."

Op het 3,442 kilometer lange circuit had de Brit 1.19,390 op de klokken gezet. Ook bij de laatste kwalificatie in september vorig jaar op de Lausitz was Green de snelste. Vlak achter de 23-jarige rijder reed merkgenoot en voormalig Formule 1 wereldkampioen Mika Häkkinen naar een tweede plaats op een achterstand van 0,24 seconden. Derde eindigde Mattias Ekström in de Red Bull Audi A4 DTM.

De winnaar van de eerste race op de Hockenheimring, Bernd Schneider (Vodafone AMG Mercedes) eindigde voor Audi-rijder Tom Kristensen op de vierde plaats. De Fransman Jean Alesi reed met de Mercedes van vorig jaar naar een mooie zesde positie. Daarachter kwalificeerde zich de Canadees Bruno Spengler en de verrassend sterk presterende Griek Alexandros Margaritis.

Heinz-Harald Frentzen kwalificeerde zich met de Veltins Audi A4 DTM niet voor de zeven minuten durende Shoot-Out-kwalificatie en vertrekt achter Christian Abt als tiende in de tweede DTM race over 48 ronden.

Onze landgenoot Olivier Tielemans zorgde in de beginfase van de kwalificatiesessie voor een rode vlag situatie. Hij kwam met een te hoge snelheid op de eerste bocht af en gleed van de baan. Het duurde negen minuten voordat de Audi van Tielemans weer veilig in de pits stond. De wedstrijdleiding besloot daarna om de eerste en tweede kwalificatiesessie te combineren zodat alle 20 rijders de kans hadden zich direct voor de laatste acht posities voor de Shoot-Out te plaatsen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet