Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

Supercar Challenge: Dubbelslag voor Power Motorsports in kwalificatie Supersport en Sport-Divisies

76d1b5a460f19c4110d292b10656b3f61

De deelnemers uit de Supersport- en Sport-divisies hadden vandaag op de Nürburgring een druk programma. Er stond namelijk naast twee trainingen ook nog een kwalificatie gepland op het einde van de dag. De monteurs hadden het dus druk om de auto’s elke keer op tijd te prepareren. Al in de trainingen bleek dat de top van het veld dicht bij elkaar zat en dat bleek ook in de kwalificatie. Tussen de nummers één en twee in de Supersport-divisie zat namelijk maar 0.033 seconde. Peter Hoevenaars ging er uiteindelijk met de pole position vandoor, voor het duo Lanting/Herber. In de Sport I-divisie ging de pole position naar John van der Voort en Priscilla Speelman, voor Michael Verhagen. In de Sport II-divisie reden Toon Rutgers en Jeremy Adams de snelste tijd, voor het duo Kars/Bédorf en Rob Nieman.

Tekst: Maurice Hoogers
Foto's: Roel Louwers

120525_kwalificatie_hoevenaars1

Ondanks dat de tijden in de vrije trainingen al snel waren, ging iedereen in de Supersport-divisie er tijdens de kwalificatie goed voor zitten. Sommige rijders verbeterden hun tijd met drie, vier en soms wel vijf seconden waardoor het lang de vraag was wie de pole position zou pakken. Luc de Cock noteerde lange tijd de snelste tijd, maar Peter Hoevenaars dook daar met nog tien minuten te gaan onderdoor. In de slotminuten werd het nog spannend, want het duo Lanting/Herber noteerde snelle rondetijden en vormden een serieuze bedreiging voor Hoevenaars. Uiteindelijk hield de pole position van Hoevenaars stand, maar het duo Lanting/Herber naderde de 17-jarige coureur wel met slechts 0.033 seconde verschil. Ook achter de top drie zaten veel coureurs dicht bij elkaar, zoals de duo’s Bogaerts/Van Soelen, Stox/De Vries en de gebroeders Monster op de plekken vier, vijf en zes.

120525_kwalificatie_vd_voort1

In de Sport I-divisie van de Supercar Challenge leek Honda-coureur Michael Verhagen voor een kleine verrassing te zorgen. Verhagen noteerde al vroeg in de sessie een tijd van 2:18.631, en lang leek het erop dat daar niemand onderdoor ging duiken. Toch was het uiteindelijk Priscilla Speelman, dit weekend samen rijdend met John van der Voort, die de pole position voor de neus van Verhagen wegkaapte. “In de vrije training waren er hevige trillingen in mijn auto, waarna we lang op zoek zijn geweest wat het nou was”, verklaarde Verhagen. “We waren echt maar net op tijd klaar en ik heb ook maar één snelle ronde gereden. Ik had dit dus eigenlijk helemaal niet verwacht.” Verhagen was dus in zijn nopjes, want zijn tijd was bovendien vijf seconden sneller dan in de eerdere sessies.

120525_kwalificatie_adams1

In de Sport II-divisie ging tot slot de pole position naar het Lotus-duo Adams/Rutgers. Zij troefden daarmee het team van Spirit Racing af, waarin Michiel Kars ditmaal de snelste tijd noteerde. Kars en Bédorf starten morgen dus op de tweede positie, voor Rob Nieman, Nico Been en Kim Troeyen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet