Formula Regional European

Eurocup Formule Renault 2.0: Chris van der Drift naar tweede plaats op Zolder

Laurent Groppi (Graff Racing) won vanaf pole position de eerste race van de 2006 Eurocup Formule Renault 2.0. De Fransman versloeg na een heftige strijd de Nederlandse Nieuw Zeelander Chris van der Drift (JD Motorsport). Bertrand Baguette (Epsilon Euskadi) maakt alle Belgen blij door als derde over de meet te komen.

Foto: Chris Schotanus

 vanderdrift


Chris van Der Drift was als eerste weg na een jumpstart voor Laurent Groppi, Kasper Andersen, Bertrand Baguette, Mustonen en Carlo van Dam vlak achter hem. In de zevende ronde haalde Junior Strous (Jenzer Motorsport) Filipe Albuquerque in voor plaats tien. Aan de kop van het veld drong Laurent Groppi aan bij Van der Drift om uiteindelijk in de tiende ronde de eerste plaats over te nemen door een fantastische inhaalmanouvre in de eerste bocht.

Er werd enorm gestreden om de plaatsen daarachter, in het bijzonder tussen Junior Strous en Charpilienne (SL Formula Racing) voor de achtste plaats. Strous maakte een fout in de laatste ronde en daarvan profiteerde Charpilienne, Muggia en Albuquerque. Junior Strous finishte uiteindelijk als tiende.

Xavier Maasen (JD Motorsport) reed naar de snelste raceronde. Daardoor start hij de tweede race op zondag vanaf pole position voor Baguette, Van der Drift, Mustonen en Groppi.

Chris Van der Drift: “Dit is pas mijn tweede race in de Formule Renault 2.0 en het ging echt fantastisch. Ik ben erg relaxed sinds de eerste vrije trainingen op dit circuit. Het gaat iedere keer beter en beter."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet