Formula Ford

Formule Ford: Jos Kiekens in kwalificatie 0.004 sec. sneller dan Michel Florie

480_formford_kwal_jos_actie

Teamgenoten Jos Kiekens en Michel Florie zijn aan elkaar gewaagd, zo toont het marginale verschil van vier duizendste van een seconde in het voordeel van de jongste van de twee aan. Bart van Os, die inmiddels gelukkig zijn hand niet meer in het gips heeft, volgt op een kleine 0,3 sec. Max van Splunteren, wiens gebroken been ook hersteld is en die dus eindelijk aan zijn raceseizoen mag beginnen, sluit zijn allereerste Formule Ford-kwalificatie af met een nette vierde positie.

Tekst: Marco Antheunisse
Fotografie: Chris Schotanus en Marco Antheunisse


Vanaf de allereerste meters was eigenlijk al duidelijk dat de strijd om de pole tussen de twee overgebleven Provily-coureurs zou gaan. Waar de overige rijders de eerste ronden rustig aan deden om er vervolgens eens goed voor te gaan zitten gaven Kiekens en Florie direct al vol gas. Bas Schouten, de derde Provily-racer, is inmiddels overgestapt naar de Radical Cup.

Snelle starters
Kiekens opent met een ronde van 1:46.468, Florie met een 1:46.925. De zes overige coureurs beginnen met rondetijden van boven de 2:10, maar zetten de ronden daarna wel de voet op het gaspedaal en komen dichterbij. Naderen lukt met name Van Os en Van Splunteren wel, maar aan de tijden van Kiekens en Florie kunnen ze nog niet toornen. Waar de eerste twee een snelste ronde in de 1:45 weten te produceren zijn de beide GT3.nl-coureurs goed voor beide een 1:46 en daarmee zijn zij weer iets sneller dan Sven Snoeks op een vijfde positie.

480_formford_fransen

Oude rotten
Henk Vuik is er gelukkig ook weer bij, hij reed een zesde tijd net voor Jan Paul van Dongen die zijn Racing2Win-bolide weer ouderwets de sporen gaf.

Zetecs
Gastrijders Eric Haudicourt en Patrick Rausch besturen beide een Formula Ford Zetec en gaan in de races dus strijden om de trofee in deze klasse. Jurgen Evers tenslotte kon het tempo van zijn concurrenten nog niet bijbenen, hij mag morgen vanaf een tiende en laatste startpositie vertrekken.

480_formford_kwal_kiekens

De eerste van drie Dutch Formula Ford-races start op zaterdag om 12.50 uur, de twee andere races worden gereden op maandag tweede Pinksterdag.

Uitslag kwalificatie Dutch Formula Ford Championship
Profile Tyrecenter Pinksterraces, Circuit Park Zandvoort, vrijdag 25 mei 2012
1. Jos Kiekens (Provily Racing) Duratec 1:45.740
2. Michel Florie (Provily Racing) Duratec +0.004
3. Bart van Os (GEVA Racing) Duratec +0.278
4. Max van Splunteren (GEVA Racing) Duratec +0.442
5. Sven Snoeks (GEVA Racing) Duratec +0.792
6. Henk Vuik (Vuik Racing) Duratec +1.916
7. Jan Paul van Dongen (Racing2win) Duratec +1.959
8. Eric Haudicourt Zetec +10.147
9. Patrick Rausch Zetec +13.618
10. Jurgen Evers Duratec +17.478
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet