Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Eric Salignon wint eerste wedstrijd op Zolder

 podium


De Fransman Eric Salignon van het Interwetten team won de eerste wedstrijd van de 2006 World Series met een voorsprong van ruim 2 seconde op Christian Montanari (Prema Power) uit San Marino. Borja Garcia (RC Motorsport) pakte in de laatste paar ronden de derde podiumplaats af van de Zweed Alex Danielsson (Comtec), die in de regen op slicks minder grip had dan zijn Spaanse concurrent.


Foto's: Chris Schotanus

De race begon al meteen met een Safety Car periode, toen vlak na de start Andy Souchek (Interwetten.com) midden in het veld de controle verloor en spinde.

 spin_start


De Spanjaard werd geraakt door Milos Pavlovic (Cram Compétition), Alessandro Bonetti (Jenzer Motorsport) en Mikhail Aleshin (Carlin Motorsport).

De regen maakte het voor de diverse rijders in de slotfase nog erg moeilijk. Koploper Salignon, die een comfortabele voorsprong had opgebouwd, vergiste zich in de laatste paar bochten door de gladde omstandigheden. Maar hij wist terug te komen op de baan om uiteindelijk nog voor Montanari als eerste de finishvlag te passeren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet