WTCC

SEAT op winst tijdens kwalificaties voor WTCC-races Magny Cours

SEAT heeft een eind gemaakt aan het verhaal dat het Franse Magny Cours een specifiek circuit voor achterwielaangedreven auto’s zou zijn. Gabriele Tarquini bleek met één van de fabrieks Leon’s de beste tijd te realiseren. Zijn 1.49.306 was goed voor de pole position. En daarmee was het succes voor het Spaanse team onder leiding van Jaime Puig nog niet voorbij. Want naast de geel-blauwe bolide van de Italiaan staat een soortgelijk model met de Zweed Rickard Rydell achter het stuur op de startopstelling.

Tekst: Jakob Dekker

Jordi Gene en Peter Terting waren met hun Leons eveneens sterk onderweg maar moesten hun meerdere erkennen in de BMW van Jorg Muller. De Duitser bezet dus de derde plaats. De top 6 wordt gecompleteerd door Dirk Muller met zijn BMW. SEAT lijkt dus ook in Frankrijk op weg naar een maximaal aantal punten om daarmee de leidende positie in het merkenkampioenschap te verstevigen.

Tom Coronel staat voor de regerend kampioen

Tom Coronel met de door GR Asia ingezette SEAT Team Holland Toledo Cupra was in de vrije trainingen al supersnel. Na aanvang van de geklokte trainingen wachtte hij echter de nodige tijd om vervolgens een hele snelle ronde neer te zetten. Daarmee klasseerde hij zich niet alleen als achtste algemeen (net voor Andy Priaulx) maar ook als beste Privateer.

Tarquini na afloop:
Na afloop toonde Tarquini zich bijzonder ingenomen met zijn snelle tijd. Hij droeg zijn pole position op aan zijn vorige week geboren zoon. Hij bleek aanvankelijk nog niet helemaal zeker over de prestaties van de auto tijdens de races, maar de goede klasseringen tijdens de trainingen verstevigen nu zijn optimisme. Zeker, omdat hij ook nog eens met 30 kilo meer ballast dan de anderen rijdt. In de race verwacht de Italiaan zeker de nodige strijd met de BMW’s waarbij ook het nodige zal afhangen van de banden en de temperatuur waaronder de race verreden zal worden.

Uitslag kwalificatie race 3 en 4 WTCC Magny Cours
1. G. Tarquini SEAT 1.49.306
2. R. Rydell SEAT op 0.248
3. J. Muller BMW 0.249
4. J. Gene SEAT 0.492
5. P. Terting SEAT 0.643
6. D. Muller BMW 0.721
7. A. Zanardi BMW 0.737
8. T. Coronel SEAT 0.747
9. A. Priaulx BMW 0.878
10. J. Thompson SEAT 0.907Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet