NASCAR

NASCAR: Nationwide hattrick voor Ricky Stenhouse Jr. in Iowa

Regerend Nationwide-kampioen Ricky Stenhouse Jr. scoorde in Iowa een hattrick. De regerende Nationwide-kampioen behaalde in Iowa zijn derde achtereenvolgende dit seizoen.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR

2012_ricky_stenhouse_jr
Hattrick voor Ricky Stenhouse Jr. in Iowa

Nationwide hattrick voor Ricky Stenhouse Jr. in Iowa
“Dit was genieten, ik hou ervan om in deze wedstrijden te domineren” verklaarde Roush Fenway-coureur Ricky Stenhouse Jr. na afloop in Iowa. In 10 races behaalde de Ford Mustang coureur drie overwinning en kon daarmee zijn puntentotaal met 28 punten op zijn naaste rivaal Elliott Sadler vergroten. In de 31e van de 250 ronden tellende wedstrijd wist Stenhouse Jr. Sam Hornish Jr. van de kop te verdringen en reed de resterende 209 ronden aan de leiding.

Alleen een neutralisatie voor een klapband kon Stenhouse Jr. tijdelijk vanaf de eerste plek houden. Polesitter Elliott Sadler behaalde in Iowa zijn derde achtereenvolgende top vijf resultaat. “Het is frustrerend om als tweede te eindigen, want ik dacht zeker dat ik in staat was om deze wedstrijd op mijn naam te schrijven” Na afloop kwam er voor Sadler nog meer frustratie toen bleek dat zijn auto mogelijk niet geheel reglementconform was. De NASCAR-organisatie doet in de loop van deze week uitslag van haar bevindingen.

Toyota-coureur Michael McDowell eindigde als derde. Wegens te snel rijden in de pitlane liep McDowell een penalty op en viel naar de start van het veld terug. McDowell: “Ik maakte een fout. Er zaten nogal wat gedubbelde auto’s tussen de eerste en tweede plek. Ik probeerde het gat the dichten, maar ik ging gewoon iets te ver” Austin Dillon eindigde als vierde gevolgd door Kurt Busch.

Busch lag derde toen hij McDowell in de allerlaatste ronde op zijn weg aantrof. Omdat Busch wist in de allerlaatste ronde met een fraai stukje “car control” de vijfde plek nog te behouden.

Kurt Busch: “Turn 1 was ons zwaktepunt. Wij waren vrijwel de gehele dag onderstuurd en McDowell greep zijn kans. Ik probeerde hem achter mij te houden maar daar slaagde ik niet in. Twee coureurs samen. Maar dit keer trok ik aan het kortste eind.


2012_danica_muur
Danica Patrick verdwijnt in de muur ten gevolge van een klapband.

Uitslag
1. Ricky Stenhouse Jr. Ford 250 ronden
2. Elliott Sadler Chevrolet 250 ronden
3. Michael McDowell Toyota 250 ronden
4. Austin Dillon Chevrolet 250 ronden
5. Kurt Busch Toyota 250 ronden
6. Justin Allgaier Chevrolet 250 ronden
7. Cole Whitt Chevrolet 250 ronden
8. Parker Klugermann Dodge 250 ronden
9. Darrell Wallace Jr. Chevrolet 250 ronden
10. Brian Scott Toyota 250 rondenAutosport.nl Hét autosport magazine op Internet