DNRT

DNRT: Sheila Verschuur gastrijder Mazda MaX5 Cup tijdens Pinksterraces Zandvoort

sheila_verschuur_2012

Tijdens de Pinksterraces, komend weekeinde op Circuit Park Zandvoort, zal Sheila Verschuur als gastrijdster deelnemen aan de Ribank Mazda MaX5 Cup. Ze doet mee tijdens de race op Tweede Pinksterdag. Het MaX5 kampioenschap is op zichzelf al te gast bij het DPP, het Dutch Power Pack, dat tijdens het Pinksterweekend een programma kent verdeeld over twee racedagen, zaterdag en maandag. Op beide dagen zal de Ribank Mazda MaX5 Cup aan de start verschijnen. Met 35 auto’s is dit het grootste deelnemersveld ooit in de geschiedenis van de cup.

Tekst en foto: PR

In de gastenauto van Enjoy Racing, de rode MaX5 met nummer 58, rijdt op Tweede Pinksterdag één van de Racing Diva’s, Sheila Verschuur (26). Zij maakte in 2002 haar racedebuut in de Toyota Yaris Cup en reed daarna meerdere seizoenen in de Seat Cupra Cup (kampioen in 2004 met Michel Schaap en 2006 met Sandra van der Sloot) en de Renault Clio Cup, in beide gevallen onder meer als lid van het team van de Koninklijke Landmacht. Zij is één van de Dutch Racing Diva’s die als team deelnamen aan de 24 Uurs van Dubai afgelopen januari en daar in hun klasse als 4de over de streep gingen.

Mooie ervaring
"Ik kijk er enorm naar uit om een keer mee te kunnen rijden in deze nieuwe Cup’’, vertelt Verschuur. "Dit seizoen neem ik niet deel aan een vast kampioenschap, dus heb ik er ook wat meer de tijd voor. Bovendien is het een mooie race ervaring om ook weer eens in een auto met achterwielaandrijving te rijden. En in een cup waar ze je niet meteen van de baan rijden, het zijn allemaal privé-rijders.’’

Groeiende cup
De Mazda MaX5 Cup kende vier jaar geleden nog maar drie deelnemers. Het seizoen daarna waren dat er zeven, het jaar erna 16 en vorig seizoen bestond het kampioenschap al uit 24 auto’s. Dit raceseizoen staan er inmiddels bijna 40 bolides op de inschrijvingslijst, waarvan het grootste deel tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces aan de start zal verschijnen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet