VLN

VLN: Nederlandse successen in 24U Nürburgring

120520_24h_nbr_podium
Podium met Christiaan Frankenhout na de 24U Nürburgring

Het Audi Sport Team Phoenix zorgde voor de eerste overwinning van Audi tijdens de 24-uursrace op de Nürburgring. Voor in totaal 235.000 bezoekers stelden de Duitse coureurs Marc Basseng, Christopher Haase, Frank Stippler en Markus Winkelhock met de Audi R8 LMS ultra de zege veilig. In totaal waren er aan de kop van het veld met 170 auto’s niet minder dan 30 positiewisselingen. Het Mamerow-team completeerde met coureurs Chris Mamerow, Christian Abt, Michael Ammermüller en Armin Hahne de dubbelzege voor Audi. Na een spannende slotfase behaalde de Mercedes-Benz SLS AMG GT3 van het Hankook Team HEICO met de Nederlander Christiaan Frankenhout, de Deen Andreas Simonsen en de Duitsers Pierre Kaffer en Lance David Arnold de derde plaats. Nadere informatie, impressies en reportages rondom de 24-uursrace zijn te vinden op de website www.24h-rennen.de


Tekst en foto's: PR

120520_24h_nbr_heico
De Hankook-HEICO-Mercedes, waarmee Christiaan Frankenhout derde werd

Het winnende Audi-kwartet legde op het veeleisende circuit in de Eifel in totaal 155 ronden af, een afstand van 3.933,59 kilometer. Achter de beide Audi’s van de teams Phoenix en Mamerow behaalde het Hankook Team HEICO het beste resultaat voor Mercedes-Benz in de historie van de 24-uursrace. “Voor ons is dit heel bijzonder”, verklaarde de Nederlandse coureur Christiaan Frankenhout, die deel uitmaakte van het team. “Vorig jaar verloren we in de slotfase een mogelijke podiumplaats door een technisch defect, nu liep het voor ons allemaal goed, al was het in de slotfase wel onvoorstelbaar spannend.” Ditmaal trof het de andere auto van het team, met ondermeer vijfvoudig DTM-kampioen Bernd Schneider aan boord, die een half uur voor het einde uitviel.

120520_24h_nbr_marc_vds
Sterke prestatie voor het Belgische Marc VDS-team

Belgisch Marc VDS-team 'best of the rest'

Net achter de drie teams op het podium eindigde het Belgische Marc VDS Racing Team met de BMW Z4 GT3, bestuurd door Bas Leinders, Markus Palttala en Maxime Martin, op een uitstekende vierde plaats. “Ik ben heel trots op het gehele team en wat we hebben gepresteerd”, verklaarde Bas Leinders. “Ons doel was om de eindstreep te halen en dat hebben we bereikt door de hele 24 uur lang kalm te blijven, stap voor stap naar voren te komen en ons snel te verbeteren. Dat hebben we gedaan.” De Nederlander Patrick Huisman eindigde met zijn Duitse teamgenoten Klaus Abbelen, Sabine Schmitz en Christopher Brück als zede met de Frikadelli-Porsche 911 GT3, waarmee dit kwartet het best geklasseerde Porsche-team in de wedstrijd was. Een prachtige prestatie was er ook voor Carlo van Dam, die samen met zijn Japanse teamgenoten Yoshida en Sasaki en de Duitser Marcel Engels met de Subaru van het STI-team de klasse SP3T won en op een uitstekende 28e plaats in het algemeen klassement eindigde.

Andere Nederlandse rijders kregen te maken met de problemen die typisch zijn voor een 24-uursrace: Jeroen Bleekemolen, die met een Mercedes-Benz SLS AMG GT3 van het Black Falcon-team reed, viel al vroeg in de race uit als gevolg van een klapband. Ook Peter Kox, die met een McLaren van Dörr Motorsport uitkwam, haalde de eindstreep niet, nadat een van zijn teamgenoten met de auto van de baan raakte. Ook Ricardo van der Ende viel met de Vita4One-BMW Z4 GT3 voortijdig uit.

120520_24h_nbr_audi
De Phoenix-Audi won de 40e editie van de 24-uursrace


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet