WTCC

WTCC: Chevrolet niet te verslaan op de Salzburgring.

start_race1_aut_11

Ondanks zware druk van zijn teamgenoten Yvan Muller en Alain Menu reed Rob Huff naar de overwinning in de elfde race van het WTCC op het uitdagende hogesnelheids circuit van de Salzburgring. Gabrielle Tarquini reed naar een vierde plaats maar kreeg deze positie niet cadeau. Monteiro en MacDowall werden vijfde en zesde vlak achter de ervaren Italiaan. Oriola pakte de zevende plaats. Tom Coronel kwam na de start in de eerste chicane in het gedrang en verloor drie plaatsen en zakte terug naar P12. Nadat eerst O'Young en D'Aste met elkaar in aanraking kwamen en daarna Bennani en Dudukalo elkaar eraf drukten werd de achtste plaats het hoogstmogelijke resultaat.

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's:
www.fiawtcc.com


start_race1_aut_4

De Chevrolet-trein Huff, Muller en Menu hebben de beste rollende start. Tarquini op p4. Cerqui komt in aanraking met een andere deelnemer en moet opgeven met een gebroken voorwielophanging. Tom Coronel is niet goed weg en komt in het gedrang van de eerste chicane, waar een aantal wagens rechtdoor schieten en voor veel stof zorgen. Coronel zakt terug naar een twaalfde plaats.

huff_race1_aut_75

De drie Chevy's voorop nemen afstand en gaan het elkaar zwaar maken. Huff schiet als koploper rechtdoor in de chicane maar hij kan ermee door en blijft op kop. Huff staat onder zware druk van Muller en Menu als derde. O'Young schiet na een touche met D'Aste rechtdoor in de chicane en moet na een paar bochten met een beschadigde ophanging de strijd staken.De auto staat op een gevaarlijke plek in de grindbak en de wedstrijdleiding besluit op de helft van de wedstrijd de safety car in te zetten. Ook D'Aste moet met schade de strijd staken.

Na twee ronden oponthoud gaan de waqens weer op pad voor de laatste vier ronden en gaan de drie Chevrolets weer met z'n drieën de strijd aan, gevolgd door Tarquini die onder grote druk staat van Monteiro em MacDowall. Tom Coronel blijft hangen op elfde plaats vlak achter Michelisz en met Nash achter hem. Bijna drie dik strijden de drie Chevrolets om de koppositie, maar Huff weet zich erg breed te maken voor Muller, terwijl Menu op de derde plaats een afwachtende houding aanneent. Bennani en Dudukalo raken elkaar en gaan eraf in sector 1.

coronel_race1_aut_8

De achterliggende groep van Coronel profiteren hiervan wen Coronel Door deze schermutselingen voor hem schuift Coronel naar een achtste plaats. Weber schiet op volle snelheid door de grindbak maar weet zijn BMW op de baan te houden. In de laatste ronde verandert er niets meer en Rob Huff pakt de overwinning voor Muller en Menu.

podium_race1_aut_4

Uitslag:

1. Rob Huff (GBr), Chevrolet Cruze 1.6T, 14 r. in 23:26,809 (gem. 151,93 km/u)
2. Yvan Muller (Fra), Chevrolet Cruze 1.6T, op 0,312
3. Alain Menu (Zwi), Chevrolet Cruze 1.6T, op 0,739
4. Gabriele Tarquini (Ita), SEAT Leon WTCC, op 2,919
5. Tiago Monteiro (Por), SR Leon 1.6T, op 3,483

macdowall_race1_aut_11

6. Alex MacDowall (GBr), Chevrolet Cruze 1.6T, op 3,774
7. Pepe Oriola (Spa), SEAT Leon WTCC, op 4,741
8. Tom Coronel (Ned), BMW 320 TC, op 6,923

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet