VLN

VLN: Schubert-BMW op pole voor 24u Nürburgring, drie Nederlanders in top tien

schuberth_bmw_2
De nummer 19-Schubert-BMW start morgen vanaf de pole-position

De Schubert-BMW Z4 met het startnuzmmer 19 (Dirk Müller, Jörg Müller, Uwe Alzen, Dirk Adorf) start morgen vanaf de pole-position voor de 40e editie van de 24-uursrace op de Nürburgring-Nordschleife. In de nieuwe top-40-kwalificatie, waarin de snelste 40 teams elk twee geklokte ronden op het roemruchte Eifel-circuit mochten afleggen, kwam Nürburgring-routinier Uwe Alzen tot een tijd van 8:18,382 minuten. Op de tweede plaats, met 1,319 seconden achterstand, staat de Mamerow Racing-Audi R8 met Christian Mamerow (die de tijd reed), Christian Abt, Michael Ammermüller en Armin Hahne. De Black Falcon-Mercedes-Benz SLS AMG met Sean Edwards, Jeroen Bleekemolen, Manuel Metzger en Ralf Schall vertrekt dankzij een snelle ronde van Edwards vanaf de derde plaats. De Hankook-Team Heico-Mercedes met Christiaan Frankenhout kwalificeerde zich als zevende, twee plaatsen voor de BMW Team Vita4one-BMW Z4 met Ricardo van der Ende, Pedro Lamy, Frank Kechele en Mathias Lauda. Daarmee staan er drie teams met Nederlandse inbreng in de top tien.

Op de 22e startplaats staat de Frikadelli-Porsche met Patrick Huisman, Klaus Abbelen, Sabine Schmitz en Christopher Brück. De McLaren met Peter Kox, Arno Klasen, Kai Riemer en Henri Moser raakte tijdens zijn tweede ronde bij Wippermann/Eschbach van de baan, maar de door Peter Kox gereden tijd in de eerste ronde was desondanks voldoende voor de 29e startplaats. De Subaru met Carlo van Dam staat op de 55e plaats algemeen en de derde plaats in de klasse SP3T.


Tekst: René de Boer
Foto's: Willem J. Staat

vln_bmw_weijers

De Nederlands bezette Black Falcon-BMW met Erik Weijers, Dillon Koster en Lau Machielse staat op de 126e startplaats overall en de zesde plaats in de klasse V5.


red_camel_racing_2

De Red Camel-SEAT liep schade op na een botsing op de Döttinger Höhe, maar kan morgen wel gewoon in de race starten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet