Diversen

Div: Voorbeschouwing Profile Tyrecenter Pinksterraces

persbericht_-_profile_tyrecenter_pinksterraces-2012-pre-essay1

Op zaterdag 26 mei en maandag 28 mei vinden op Circuit Park Zandvoort de Profile Tyrecenter Pinksterraces plaats. Op beide dagen komen bijna alle raceklassen uit het Dutch Power Pack in actie. De boeiende roadsters uit de Ribank Mazda MaX5 Cup versterken het programma, net als het indrukwekkende sportscar-optreden van de Shell Racing Solutions Radical Masters Euroseries.

Tekst: PR
Foto's: Chris Schotanus en Co van der Gragt

Na een fantastische seizoensstart reist Phil Bastiaans af naar Zandvoort als leider in het HDI-Gerling Dutch Championship. Bastiaans won al een van de twee sprintraces en wist ook de hoofdrace, samen met zijn teamgenoot Jan Lammers, te winnen. De competitie zal echter fel zijn tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces, met sterke opponenten als Duncan Huisman, Tim Coronel, Cor Euser, Jan Joris Verheul en regerend kampioen Ricardo van der Ende. Met snelle bolides als de BMW M3 GT4, Chevrolet Corvette C6, Lotus Evora GT4 en de revanche van de Camaro’s en Nissan 370Z’s, beloven de wedstrijden van het HDI-Gerling Dutch GT weer spectaculair te worden.

Ook de altijd competitieve Formido Swift Cup maakt deel uit van het programma tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces. Het kampioenschap heeft inmiddels twee races achter de rug en tot op heden heeft Jeffrey Rademaker daar maximaal weten te scoren. De concurrentie heeft echter ook niet stil gezeten, waardoor het nodige verwacht kan worden van Kim van den Berg, Stefan Beelen, Jos Veldboer en KNAF Talent First-coureur Tommy van Erp. De spannende merkencup komt tweemaal in actie tijdens het Pinksterweekend.

persbericht_-_profile_tyrecenter_pinksterraces-2012-pre-speedpictures1

Daarnaast maakt het Dutch Formula Ford Championship zijn opwachting tijdens het Pinksterweekend. Bart van Os leidt weliswaar het kampioenschap, maar op slechts enkele punten achterstand volgen al Jos Kiekens en Michel Florie. Daarnaast lijken ook Sven Snoeks en Bas Schouten het vizier volledig op het podium gericht te hebben. Daarnaast mag het Dutch Formula Ford Championship ook een aantal rijders in de Zetec-divisie verwachten.

Op het programma prijkt eveneens het Burando Production Open, dat tijdens het paasweekeinde een succesvol debuut beleefde. Ook ditmaal zal er weer gestreden worden in verschillende divisies met bolides als de BMW 130i Cup, Citroën Saxo, BMW Compact 325ti, Volvo C30 D5, BMW 123d en de krachtige Mercedes-Benz C200, die volgens het S2000 toerwagenreglement is geprepareerd.

persbericht_-_profile_tyrecenter_pinksterraces-2012-pre-essay2

Spektakel lijkt gegarandeerd met de Radical Sportscars. Want niet alleen de deelnemers uit het het Dutch Radical Championship verschijnen op de baan met hun rappe fraai gevormde sportscars. Ditmaal racen zij namelijk samen met de deelnemers uit de Shell Racing Solutions Radical Masters Euroseries op de baan, goed voor een imponerend startveld van bijna 40 racebolides.

Ook liefhebbers van roadsters kunnen volop genieten. De deelnemers uit de Ribank Mazda MaX5 Cup komen namelijk tweemaal in actie op de Zandvoortse racepiste. De wedstrijden worden doorgaans gekenmerkt door felle gevechten, waarbij elke mogelijkheid tot inhalen met beide racehandschoenen wordt aangegrepen. Tevens hebben zich speciaal voor de Profile Tyrecenter Pinksterraces zich ook weer een aantal Engelse gastrijders ingeschreven.Gratis toegang voor het hele gezin met Profile Tyrecenter-actie
Profile Tyrecenter heeft voor haar klanten een zeer aantrekkelijke actie. Bij besteding van € 50,- bij een van de Profile Tyrecenters, ontvangt men een gratis toegangsbewijs, welke het gehele gezin (twee volwassenen en twee kinderen) op maandag 28 mei gratis toegang geeft tot de duinen rondom het circuit.

Toegangskaarten
Alle overige toegangsbewijzen zijn in de voorverkoop aan te schaffen via de website van Circuit Park Zandvoort (www.circuit-zandvoort.nl) of via een van de 400 winkels van Primera. Kaarten die besteld worden in de voorverkoop zijn goedkoper dan aan de kassa’s op het evenement zelf. Zo kost een weekend-paddockkaart, met toegang tot het rennerskwartier en de HDI-Gerling Dutch GT Grid Walk, in de voorverkoop € 30,00. Kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, ontvangen vijftig procent korting op een paddockkaart.

Meer informatie over tickets en het meest recente tijdschema is te vinden op www.circuit-zandvoort.nl
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet