Diversen

Div: “Saab”-overwinning bij TTA-debuut

De 21-jarige Linus Ohlsson won de allereerste wedstrijd van het gloednieuwe TTA-toerwagenkampioenschap in het Zweedse Karlskoga.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Racing Elite League

2012_winnaar_ohlsson_karlskoga
De 21-jarige Linus Ohlsson op weg naar de zege in Karlskoga.

“Saab”-overwinning bij TTA debuut
De 21-jarige Linus Ohlsson schreef autosportgeschiedenis door in een uitverkocht Karlskoga de allereerste wedstrijd van de TTA Racing League te winnen. Volvo Polestar Racing-coureur Frederik Ekblom produceerde een uitstekende start maar moest in de eerste bocht van het gas af en werd door de BMW van Göransson voorbij gereden. De Volvo Polestar-coureur gaf zich echter niet gewonnen en zette op de Saab van Ohlsson de aanval in. Na 40 minuten wedstrijd bedroeg het verschil tussen beiden slechts 3/10e secs.

Ekblom: “Het was een prachtige wedstrijd en wij behaalden hier waardevolle punten voor het kampioenschap. Ik ging zelfs aan Linus voorbij maar wilde niets stoms doen. Maar ik weet zeker dat hij het voor de rest van het kampioenschap erg zwaar gaat krijgen.”

2012_karlskoga_start
Start van een de nieuwe TTA Racing Elite League-series in Karlskoga.

Tien ronden voor het einde was er een safetycar-interventie vanwege een incident tussen Tommy Rustad en een andere deelnemer. Na de herstart maakte de Saab-coureur een foutje met de Polestar Volvo in zijn kielzog. Winnaar Ohlsson: “Het gat tussen mij en Ekblom verdween en ik moest opnieuw beginnen. Hij zat mij verschrikkelijk op de hielen maar toch slaagde ik erin om afstand te nemen.”

Ex-WTCC-coureur Robert Dahlgren kwam niet verder. Na enkele meters begaf de koppeling het en hij moest direct opgeven. Zoals bekend rijdt de TTA Racing Series volgens een Silhouette Formule.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet