Formule 1

Formule 1: Prodrive twaalfde team in 2008

De FIA heeft vandaag bekend gemaakt dat Prodrive in 2008 als twaalfde team aan de Formule 1-grid zal worden toegevoegd. Echt een verrassing mag het niet meer genoemd worden, want tussen alle kandidaten was voormalig BAR-teambaas David Richards al vanaf het begin de grootste kanshebber.

Tekst: Daan Jeuken

“Dit is prachtig nieuws voor iedereen binnen het bedrijf”, jubelde Richards. “We hebben kampioenschappen behaald in het World Rally Championship, met de British Touring Cars en in de GT1-klasse op Le Mans, maar ooit willen we kampioen worden in de Formule 1.” Richards zelf heeft ook al de nodige ervaring in de Formule 1. In 1998 was hij teambaas bij Benetton en van 2002 tot 2004 leidde hij BAR, waarmee hij de tweede plaats in het wereldkampioenschap behaalde.

“We zijn we nu met Prodrive een stapje dichter bij ons doel, maar de inschrijving is pas het begin”, vervolgde David Richards. “We hebben nu twee jaar de tijd om een team op te bouwen en twee competitieve wagens neer te zetten. We staan voor een zware taak, maar met de twintig jaar autosportervaring van Prodrive zullen we met volle overgave in deze uitdaging duiken.”

In die zware taak hoopt Prodrive geholpen te worden door de nieuwe reglementen die in 2008 zullen worden ingevoerd. Deze moeten de sport goedkoper maken en toegankelijker voor kleine teams. Hierop volgden dan ook 22 inschrijvingen voor het beruchte seizoen, waaronder inschrijvingen van Trevor Carlin en Paul Stoddart. “De nieuwe regels zullen het voor Prodrive mogelijk maken om met een redelijk budget competitief te worden. Maar daarnaast zal het de Formule 1 ook spannender en voor het publiek interessanter maken.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet